Megtalálták a Jura-hegység nehezen megközelíthető részén lezuhant vadászgép roncsait a francia hatóságok. Florence Parly védelmi miniszter tájékoztatása szerint a szerdán eltűnt gép kétfős legénysége, Baptiste Chirié kapitány és Audrey Michelon hadnagy életüket vesztették.

Megtalálták az eltűnt vadászgép roncsait

A francia légierő Mirage-2000D típusú gépe alacsony magasságban hajtott végre gyakorló repülést a Jura-hegységben, amikor egyszer csak eltűnt a gépük a radarképernyőkről. A térségben ekkor hóvihar tombolt.

A gép elvben automatikusan vészjelzést ad le, ha a legénysége katapultál. A légierő szóvivője szerint ilyen vészjelzést nem észleltek. A roncsok közelében viszont ejtőernyődarabokat is találtak.

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A gépen honi felségjel van. Fű alatt eladták a franciáknak? Vele akkor nem jól jártak.
Evhiraenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük >> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.