Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa – közölte az MTI-vel Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense.

Ferenc pápa június 1-jén tart Csíksomlyón szabadtéri szentmisét

Hívők fotózzák mobiltelefonjaikkal a heti általános audienciájára érkező Ferenc pápát a Vatikán VI. Pál pápa termében 2019. január 9-én. Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

Elmondta:

a pápalátogatást a pünkösdi zarándoklat mintájára készítik elő, így a mise szabadtéren lesz a csíksomlyói hegynyeregben, ahol a pünkösdi búcsú szentmiséjét is szokták tartani.

Rámutatott: mivel a pünkösdi búcsú az idén egy héttel későbbre, június 8-ára esik, magánbeszélgetésekben felmerült a két esemény összevonásának lehetősége.

Leszögezte: erről azonban még nem született döntés, amelynek meghozatalában Jakubinyi György érsek és a csíksomlyói ferencesek illetékesek.

Hozzátette:

nagy örömmel fogadták a pápa látogatásának hírét a főegyházmegyében, amelynek ezeréves történelme során ez lesz az első pápalátogatás.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke nagy kihívásnak nevezte a pápalátogatás megszervezését, hiszen

várhatóan több százezer embert kell fogadniuk, ezért már most elkezdik a készülődést.

Az önkormányzati vezető a magyar és a román diplomácia sikereként értékelte, hogy a pápa nem csak "villámlátogatásra" érkezik, hanem három napot tölt Romániában.

A román elnöki hivatal és a Vatikán pénteken jelentette be, hogy Ferenc pápa május 31. és június 2. között Romániába látogat.

A katolikus egyházfő Bukarest mellett Jászvásárra (Iasi), a romániai görögkatolikusok szellemi központjának számító Balázsfalvára, valamint a csíksomlyói Mária-kegyhelyre is elmegy.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az összes magyarországi szégyenkeresztény ott fog tipródni, a MÁV összes vonata oda fogja szállítani a hazai érdekkeresztényeket, csak sajnos visszajönnek. Itthon az intercity helyett Motorkák fogják az expresst helyettesíteni.
Lepényleső
...akkor oda addig egy sosem látott stadiont fel kell szentelni,a közpénzek lehet búcsút inteni.
anima
Már csak a propeller hiányzik a sipkájáról: dumielauxepices.net/sites/default/files/helicopter-clipart-helicopter-hat-642126-4032609.gif

Mert azt ne felejtsük el soha, hogy az intézményesített kereszténységnek semmi köze az igazi kereszténységhez - ahogy Orbánnak sincs.
Evhiraenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük >> tinyurl.com/kp95cw8
cziboor
]]=_Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.