Az izraeli hadsereg megtalálta a Libanonból induló és Izrael területére vezető hatodik, egyben utolsó alagutat, amelyet a Hezbollah síita szervezet ásott ki támadások elkövetésének céljából – közölte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Az ötvenöt méterrel a föld felszíne alatt futó, két méter magas és egy méter széles alagútban síneket is lefektettek harci eszközök szállításának megkönnyítésére. A nyugati határszakaszon, Libanonban több száz méter hosszan haladó, Ramíja libanoni falutól induló járat néhány tucat méterre a határtól, Izrael fenségterülete alatt ért véget. A még befejezetlen vágatot a következő napokban fogják felszámolni a hadsereg műszaki alakulatai.

A katonai szóvivők bejelentették, hogy ezzel lezárták a december elején megindított, Északi Pajzs fedőnevű hadműveletet, amelynek során a gázai határszakaszon kifejlesztett eszközök segítségével feltárták és megsemmisítették a Libanonból izraeli területre átnyúló föld alatti utakat.

Az alagutakat megfigyelő különleges egységek azonban továbbra is a határnál maradnak, mert nyomon akarják követni a munkálatokat azokban a további, szintén felfedezett és feltérképezett járatokban, amelyek még nem értek át a határon Izrael területére.

"A hadművelet megakadályozta, hogy a Hezbollah használni tudja az évek során kiépített harci képességét, amelyet vészhelyzetekben akart bevetni, egy Izrael elleni támadás tervének részeként"- közölte a hadsereg szóvivője.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivér
Érdekes történelmi bukfencekkel színesített helyzet!Na ezért sem kellenek ide a muszlimok,még kitalálnák,hogy a 150 éves török dúlás miatt jogosan övék ez a föld!!Vissza mindet Ázsiába és Afrikába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.