A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Leszavazták Theresa May Brexit-megállapodását
Fotó: Wikipédia

Az egyezményre 202, a megállapodás ellen 432 képviselő szavazott, vagyis az alsóház 230 fős többséggel vetette el a Brexit-megállapodást.

Ez a modern brit parlamentarizmus történetének legnagyobb arányú kormányzati veresége.

Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője azonnal bejelentette, hogy szerdán bizalmatlansági indítványt terjeszt be a kormány ellen.

Theresa May konzervatív párti miniszterelnök közölte, hogy tekintettel a megállapodás elutasításának mértékére, a kormány tárgyalási és szavazási időt biztosít a Munkáspárt bizalmatlansági indítványának.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az angoloknak régen volt egy Vaslady-juk, most csak pléh jutott. A Brexit egy roppant érdekes társadalmi kísérlet. Remekül megmutatja, hogy a tömeges néphülyítés ellen jelenleg nincs orvosság, csak megelőzni lehet, objektív, nyitott és demokratikus vitakultúra és információáramlás segítségével. Sajnálatos módon a politikai oldalak (a liberálisoktól a szélsőségesekig) ebben sehol nem érdekelt. Nekik irányítható, befolyásolható, informálatlan, véleménybuborékban élő emberek kellenek. A Brexit épp azt mutatja meg, hogy ez mennyire "sikeres" lehet egy olyan országban is, ahol a nyitottság és a demokrácia is mindenkinek egyformán adott, pusztán csak a megfelelő társadalmi csoportot kell megcélozni. Szerintem nem kéne a demokrácia szerves részének tekinteni a választók szándékos átverését.
kereső
@Eladott Ország: én nem bántanám Theresa Mayt, talán az egyetlen a brexit pártiak közül, aki nem handabandázott/handabandázik- nem csinált kloákát a szájából.Tisztességgel, szerintem legjobb tudása szerint beleállt a probléma megoldásába, és végigvitte.Cameron férfi létére -pedig a fő bűnösök egyike ő volt- röhög a markába,és gyáva módon kiszállt mindenből.Meg Farage a másik fő uszitó, most az EP-ben uszit-és Bannonnal együtt az EU szétverésén munkálkodnak, lovat adva orbán alá.
Eladott Ország
@kereső: Én sem bántom Terikét, de a britek úgy gondolták, hogy "kinn is vagyok, benn is vagyok, jaj de nagyon boldog vagyok!" csak hozzájárulást ne kelljen fizetni. Végül is az az 52% nem elsöprő többség; éppen csak hogy többség, ha jól tudom, a Brexittel kapcsolatban is ugyanúgy nyomták a demagógok az EU-ellenes kampányt, mint itthon a Vezérünk a sajátját. Azóta azok, akik felheccelték a népet a kilépés mellett, már rég eltűntek a balfenéken, és most nem tudom, mit csinálnak, de valószínűleg röhögnek a markukba, hogy a világ egyik legnagyobb trollkodását elkövették. Ez a brexit nevű szappanopera lassan már annyira sem hoz lázba, mint a Barátok közt. Pedig abból egy részt sem láttam.
kereső
@Eladott Ország: azért azt nem gondolhatták komolyan, hogy az EB-,és az EP tárgyalói mind teljesen hülyék, és a maradó tagállamok kárára fognak engedni az angoloknak. Aki ezt elhintette még a szavazás előtt, az volt a legnagyobb hazug/Farage/.
Eladott Ország
Presser - Kinn is vagyok, benn is vagyok - lazításképpen.
youtu.be/sTVnv86Ornc
CsipkeRózsa
Miért nem a kormánypárti és az ellenzéki pártok együttesen készítették el a megállapodást, akkor nagyobb esély lehetett volna az elfogadáshoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.