Már a mentés után rebesgették, hogy a gyerekeket eszméletlen állapotban hozták felszínre. 

Nem úgy történt a thaiföldi barlangban rekedt gyerekfocicsapat mentése, mint ahogy eddig hittük

A nyár egyik legizgalmasabb híre volt, amikor egy thaiföldi ifjúsági focicsapat és 25 éves edzőjük összesen 18 napot töltöttek a mélyben, mivel a sok esőzés miatt nem tudtak kijutni egy barlangból. Három turnusban, három nap alatt hozták ki őket.

A mentés után egyesek azt feltételezték, hogy a fiúkat elaltatták és a búvárok az eszméletlen gyerekeket hozták a felszínre. Az ország miniszterelnöke ezt cáfolta, és azt mondta, gyerekeknek szorongás elleni gyógyszereket adtak, hogy megnyugodjanak és ne essenek pánikba.

Az Index írta meg, hogy az ABC Australia délkelet-ázsiai tudósítója, Liam Cochrane egy most megjelent könyvében (címe: The Cave, azaz A Barlang) azt állítja, hogy

a fiúk erős gyógyszert kaptak, és a kezüket a hátuk mögött összebilincselték, nehogy ijedtükben leszedjék magukról az oxigénmaszkot, ha esetleg útközben magukhoz térnek. 

A szülőknek azt mondták, a fiúkat megtanítják merülni, egy légvezetékkel kötik őket össze, és kiúsznak egy búvárral maguk előtt, és egy másikkal maguk mögött. Ez viszont nem volt igaz.

Az egyetlen remény az volt, hogy elkábítják őket, oxigénmaszkot kapnak az arcukra szilikonszigeteléssel, és egyszerűen kihozzák őket a tapasztalt búvárok.

A gyerekek Xanaxot kaptak, majd mindkét lábukba ketamin- és atropininjekciót szúrtak. A ketamin altatásra, az atropin a nyálelválasztás tompítására kellett, hogy ne fulladjon meg a gyerek a saját nyálában.

Az injekciótól a gyermek elvesztette az eszméletét. Ezután búvárruhába tették, a mellkasára légtartályt erősítettek, és kapott egy teljes arcos oxigénmaszkot. Fél perccel később a gyerek légzése normálisra visszaállt, ekkor megbilincselték, kábellel összekötötték a csuklóit, és a háta mögött rögzítették, hogy ha véletlen felébred, akkor se tegyen kárt a maszkban, ezzel veszélyeztetve a saját és a mentőbúvár életét is. 

A gyerekeknek simán elmondták az igazat, ők pedig úgy voltak vele, mindegy, hogyan csak jussanak innen ki.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A mentést végző búvárok minden eshetőségre számítottak, szakmailag, és gyakorlati tapasztalatból. Egy volt a cél, a gyerekeket élve akarták kihozni. Ezt megtették, a többi csak szenzáció hajhászás.
papa.49
Könnyű így utólag okoskodni a firkásznak Ő MIT TETT A MENTÉS ÉRDEKÉBEN ???
Nessy
@papa.49: Ha egy pánikba esett fuldoklót kell kimenteni, aki kapálózik, az is kap egy, két pofont, mert ellenkező esetben a mentőt is bajba sodorja!
Veleda
A mentést végző búvárok minden eshetőségre számítottak, szakmailag, és gyakorlati tapasztalatból. Egy volt a cél, a gyerekeket élve akarták kihozni. Ezt megtették, a többi csak szenzáció hajhászás.
görbetükör
Mindegy hogy hogy, de élve kihozták őket.
Nem szadizmusból, hanem muszájból lettek leszedálva, lekötözve, a saját biztonságuk érdekében.
Semmi nem csorbítja a mentők áldozatos munkáját.
ittott
erre az újságíróra ráhúznék egy vizes lepedőt.
de rá ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.