És nincs esély az újratárgyalásra sem. Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje - mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója. A határidő kiterjesztése "nem egyszerű", de lehetséges, amennyiben a brit kormány világossá teszi, hogy mi célból van rá szükség, és pontosan meddig - jelentette ki Verhofstadt az EP alkotmányügyi bizottságának brüsszeli ülésén. Rámutatott: a hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra, amelyen brit képviselők már nem indulnának, de legkésőbb az alakuló ülés időpontjáig mindenképpen meg kellene történnie a kilépésnek. Danuta Hübner, a szakbizottság elnöke kiemelte, hogy amennyiben ennél is későbbre tolnák ki a távozási határidőt, akkor az Egyesült Királyságnak is részt kellene vennie a választáson, ha el akarják kerülni az...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagyon helyes.
Ha az angolok menni akarnak, akkor menjenek, es ne toketlenkedjenk mint egy afrikai fecske. Azzal csak onmaguknak es az EU-nak artanak.
Lepjenek ki, az EU-bol, es kossenek szovetseget New-Zealanddal, Kinaval, meg ki tudja meg kivel akarnak. Proba cseresznye.
Szemely szerint a a velemenyem,hogy legjobb megoldas egy uj nepszavazas lenne a bennmaradasrol. Csak persze Teresa May ezt nem akarja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.