Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága csütörtökön büntetés terhe mellett beidézte Donald Trump elnök volt személyes ügyvédjét, Michael Cohent.

Cohen a héten kérte halasztotta el február 7-re tervezett meghallgatását a képviselőház ellenőrzési bizottságánál, arra hivatkozva, hogy családját fenyegetések érik állítólag Donald Trump elnök és jelenlegi személyi ügyvédje, Rudolph Giuliani részéről. A bizottság demokrata párti vezetője, Elijah Cummings beleegyezett a halasztásba.

Trump volt ügyvédjét büntetés terhe mellett idézte a szenátus hírszerzési bizottsága

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A büntetés terhe melletti idézésnek kötelező eleget tenni. A hírszerzési bizottság meghallgatásai zárt ajtók mögött folynak, és a mostani idézést sem Richard Burr, a bizottság republikánus elnöke, sem pedig a bizottság szóvivője nem kommentálta. Mark Warner, a bizottság demokrata párti tagja szintén nem fűzött megjegyzést az idézéshez, de leszögezte: "Cohen olyasvalaki, aki korábban hazudott ennek a bizottságnak és ezzel valós veszélybe sodorta magát. Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés a Trump-toronyról és egy sor más témáról".

A New Yorkban lévő Trump-torony az az épület, ahol Donald Trump vállalatbirodalmának központi irodái vannak és ahol az elnök kampánystábjának munkatársai oroszokkal találkoztak a 2016-os választási kampány idején.

Lanny Davis, Cohen ügyvédje és tanácsadója a CNN hírtelevíziónak megerősítette a szenátusi bizottságba történt beidézést.

Michel Cohennak március 6-án kell börtönbe vonulnia, hogy letöltse hároméves büntetését, amelyet decemberben szabtak ki rá adó- és banki csalások, a kampányfinanszírozási törvény megsértése, a hatóságok félrevezetése, hamis eskü miatt, összesen kilenc rendbeli bűncselekményért.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Annyit fog mondani csak hogy Trump egyenlő idöt ülhetne érte, mint ö.
Tavryni őrnagy
Mégis mit gondolnak, ki ez a Trump? Tudják egyáltalán? Nem valószinü.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.