Csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott előadásában a magyar származású milliárdos arról beszélt, hogyan erősítheti egy országban a totális ellenőrzést a mesterséges intelligencia és a gépi tanulásos technológiák alkalmazása.

Soros halálos veszedelemnek nevezte azt, ami most Kínában történik

Soros György halálos veszélynek nevezte azt, hogy Hszi Csin-ping vezetése alatt Kínában ezeket az eszközöket az emberek elnyomására használják, mivel komoly előnyt jelent a totalitárius rezsimnek a nyitott társadalommal szemben.

Soros Hszi Csin-ping kínai elnököt tartja a legveszélyesebb személynek a nyitott társadalmakra nézve, ugyanakkor a kínai embereket a remény forrásának nevezte. Ugyanakkor említést tett Vlagyimir Putyin orosz elnökről is, akit a demokrácia másik ellenségének nevezett.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Clemens Bilan

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha valaki felfogja, hogy mit jelent a totális állami ellenőrzés és mi a hatása az egyes emberekre az nem ír akkora baromságokat mint az itteni trollszekció.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Nessy: Ha tőlem nem olvasni trágárkodást senkivel szemben, akkor szerinted is joggal elvárhatom a tisztességes beszédet magammal szemben?
@Nessy: Jók a hasonlataid, de a gondolkodás irányítása nem csak a diktatúrára jellemző, ugyanúgy előfordul a demokráciában is. Próbáld megnézni egy népszavazás eredményét, csekély mértékben szoktak eltérni az igenek a nemektől, de az egyik vélemény könnyen átfordul a másikba.
Itt van példának az angliai népszavazás Brexit ügyben. Ugye az igenek nem voltak olyan nagyon sokkal, de sokkal többen mint a nemek. Viszont, ha újra szavaztatnának, akkor valószínű, hogy hasonló eredmény jönne ki, csak fordítva. Mert a propaganda mindig eléri a célját a nagyszámú népesség körében.
Gondolom az ilyen véleményváltoztató embereknek nem ilyen, vagy olyan párt szimpatizánsai, egyszerűen hiszékenyek. Annak hisznek akik úgy beszélnek, ahogy az ő szájízüknek megfelel. Mert akiknek valós hitük, elvárásaik vannak, azok nem változtatják a véleményüket a széljárásnak megfelelően. És főleg tojnak a pártok torzsalkodásaira, hatalomba tartására, vagy hatalomba segítésére.
Az ember az energiáit saját magára, a családjára hasznosítsa, ne olyanok érdekében, akiknek csak egy szavazat erejéig fontosak.
simmering73
Putyintól pedig már csak egy kis ugrás, hogy megnevezze a demokrácia harmadik ellenségét.
kopacsijanos
Nagyon csodákozok ezt a vén szarházit még nem ölték meg?? Már ráférne egy kis lecke!!Pl. kiírtani a családját!!Majd futna a nyilt társadalomba ahol Ő a császár!!Már remélem nem sokára megdöglik!!
SystemError
Esküszöm az lesz a vége, hogy ne legyen igaza Sorosnak minden fideszes figyeltetni fogja magát! Költözzetek kínába vagy Putyinhoz egyenesen, kurva jó lesz. Minden cukorból van! :)
Rockxy
A zöregsörösnek nincs megtiltva, hogy ellenségképeket gyártson.
Yoda69
Sorosnak abszolút igaza van ismét.
A mocsok orbán pedig a kínai megfigyelo rendszert akarja bevezetni nalunk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.