Csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott előadásában a magyar származású milliárdos arról beszélt, hogyan erősítheti egy országban a totális ellenőrzést a mesterséges intelligencia és a gépi tanulásos technológiák alkalmazása.

Soros halálos veszedelemnek nevezte azt, ami most Kínában történik

Soros György halálos veszélynek nevezte azt, hogy Hszi Csin-ping vezetése alatt Kínában ezeket az eszközöket az emberek elnyomására használják, mivel komoly előnyt jelent a totalitárius rezsimnek a nyitott társadalommal szemben.

Soros Hszi Csin-ping kínai elnököt tartja a legveszélyesebb személynek a nyitott társadalmakra nézve, ugyanakkor a kínai embereket a remény forrásának nevezte. Ugyanakkor említést tett Vlagyimir Putyin orosz elnökről is, akit a demokrácia másik ellenségének nevezett.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Clemens Bilan

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha valaki felfogja, hogy mit jelent a totális állami ellenőrzés és mi a hatása az egyes emberekre az nem ír akkora baromságokat mint az itteni trollszekció.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivér
ennél csak az veszélyesebb,amikor erőszakra és gyilkolásra kondicionált muzulmán férfiak tömegét zúdítod olyanokra,akiket egészen máshogy neveltek,akik erre egyáltalán nincsenek felkészülve.Bárcsak a Te buzi fiadat véreztetné ki egy ilyen bicskás vadember,akkor talán észhez térnél!
tulipan
Hát bizony! Kína nagy veszélyít jelent!
Nessy
Lehet, ahogy Verne regényeiből is pár dolog megvalósult, úgy Asimov regényeiből, a "Szép új világ" eseményeiből is megvalósul a totális ellenőrzés, a diktatúra egy új formája.
tulipan
A legutolsó öreg (fehér?) európai kihaló, majd lekapcsolja a villanyt és utána senkit sem fog érdekelni, ki hol és hogyan száll partra!!!
sokanvagyunk
A Davosban összegyűltek, no meg az oda el nem mentek a halálos veszélyforrás előidézői.
Csizmás Kond
Ennek a takony álzsídónak mindenki az ellensége kezdett lenni.
Eriksson
Úgy látszik Mo-on már minden rendben van, minden rendbe tett Gyuri bá. Most új kihívások után néz.
Könyörgöm, csak az oroszokat hagyja békén amíg szépen van, ott az elfogatóparancs még él ellene.
1magyar
Ezt az öreg szarkeverőt már úgy kell agyonütni, meddig él még?
Eriksson
@Aki Én: Akkor csodálkoztam volna, ha Gy. nem ugrik fel erre a lóra.
staro2
Ha valaki felfogja, hogy mit jelent a totális állami ellenőrzés és mi a hatása az egyes emberekre az nem ír akkora baromságokat mint az itteni trollszekció.
Aki Én
@Eriksson: Én azon csodálkozom, hogy ti nem ugrotok fel rá.
tulipan
Hajrá Gyuri bácsi! Gondolom jól elszórakozik a narancsosok dilettáns ténykedésén!?
Eriksson
@Aki Én: Ki az a ti? Olvasd el a cikket. Kiről szól? Miről szól? Így kezdődik:
"Csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott előadásában a magyar származású milliárdos arról beszélt, hogyan erősítheti egy országban a totális ellenőrzést a mesterséges intelligencia és a gépi tanulásos technológiák alkalmazása."
A cikkről mi a véleményed? A 444 tálalja, nem kormánymédia.
Akkor miről beszél Gyurcsány? És hányszor ejti ki a száján azt, hogy Orbán?
Szóval lehet gondolkodni, mielőtt kapásból állítasz valamit.
tulipan
@Eriksson: Te agyatlan kretén! Azt mikor jegyzed fel, hogy a narancsos imádottad, a logó hasú narancsos kretén, hányszor ejti ki, tök fölösegesen, azon a lepcsés pofáján Soros, vagy Gyurcsány nevét??? Mondanivalója semmi, csak ezzel takarózik, ismételgeti, mint egy bedöglött magnó!!
papa.49
@Nessy: Jókairól se feledkezzünk el ,,A jövő század regénye,, a ,,sárga veszedelem,, ...
Aki Én
@Eriksson: Az a baj, hogy mindent kettős mércével mértek, és mindent benyaltok amit a nemzeti-vajda mond. Nektek mindegy, hogy mit, csak orbán mondja. Az sem zökkent ki, vagy késztet gondolkodásra, ha másnap az ellenkezőjét.
Millió példa van rá, hogy valaki megismétli orbán szavait hetekkel később, és a szekta elküldi a halál faszára. Majd mikor kiderül, hogy orbán szavai, akkor nagy a kuss.
Nem viccelek, ez beteges :(
Eriksson
@tulipan: Ide figyel kicsikém. Az édesapáddal társalogj ebben a hangnemben. Úgy, ahogy ő tanított.
Eriksson
@Aki Én: Nem állíthatod, hogy valamelyik szócső mondanivalóját ismételgetem. Kizárólag a magam véleményem mondom. Azt, ami a saját értékrendem, neveltetésem, szerint megfelel.
Nekem nem szokásom se Sorosozni, se Orbánozni, se Gyurcsányozni, de egyben azért megegyezhetünk: Itt legtöbb ember minden megszólalásának nem a megértés, hanem a gyűlöletkeltés az elsődleges célja.
Aki Én
@Eriksson: A hazug propagandát nem is lehet megérteni bizonyos IQ felett. De nem is kell. Az bizony kihozza az embert a béketűrésből.
tulipan
@Eriksson: Szívesen picinyem, ha feltámasztod! Ha meg pofátlankodás helyett értelmezni is képes lennél, amit olvasol, még jobb lehetne!
Eriksson
@Aki Én: Ebben tökéletesen igazad van. Viszont egy "bizonyos IQ felett" az emberek intelligensen szoktak eszmét cserélni még akkor is, ha eltérőek a véleményeik.
tulipan
Tudod mit, Te pocaos,inkább Soros mint a Ti hazug, tolvaj bandátok!!!
Aki Én
@Eriksson: Az nem más vélemény, amikor valaki hazug, alaptalan és rendkívül káros propagandát terjeszt. Ráadásul kizárólag a kormányét.
És te még csak hagyján, de nézd meg ezt a félkegyelmű, beteg Shikarit.
Nem egyszerűen más a véleményetek, hanem nincs véleményetek, csak a propagandát ismétlitek. És ez nem vicces, hanem rendkívül káros. Fel sem fogjátok, hogy micsoda károkat okoztok. Szóval ez nem pusztán véleménykülönbség :(
tulipan
@Eriksson: SAJNOS, VELETEK LEHETETLEN!
tulipan
@Aki Én: hISZEN ÁLLANDÓAN EZEN LOVAGOLNAK! :)
Nessy
@Eriksson: neked igazad van. De amikor azzal kezdi valaki, "ballibsi nyavalygás, hisztéría, vinnyogás etc", akkor vagy átlép rajta az ember, vagy néha elveszti a türelmét, és hasonló stílusban válaszol.
Illetve megpróbál kulturáltan válaszolni, de nem mindig van értelme.
Eriksson
@Aki Én: Vagy nem szoktad az írásaim olvasni, vagy csak felületesen. Semmilyen propagandát nem szoktam terjeszteni. Sajnálom, hogy az IQ-d csak addig terjed, hogy aki nem a te, illetve a "ti" véleményeteket fújja, az csakis Fideszes lehet.
Agymosottak között másmilyen vélemény el se fogadható
Eriksson
@Nessy: Egyszer is olvastál tőlem ilyet?
Aki Én
@Eriksson: Most csak viccelsz, ugye?
Pont azt fújod, amit a fidesz.
Vagy azt akarod mondani, hogy például te előbb Sorosoztál mint ők?
Most ezt teszed, pedig már kiderült, hogy hogyan építették fel a hazugságot.
Úgy látom nem értesz, vagy inkább nem akarsz érteni.
Mennem kell, jó hétvégét!
Nessy
@Eriksson: Tőled nem, ezért irtam "valakit".
De valóban ijesztő, hogy a mesterséges intelligencia éppúgy lehet segítőtársa az embernek, mint az ellensége. Különösen diktatúrában.
Igaz, minden értelmes találmányból fegyvert "kovácsol" az ember.
Sziklát robbantó puskapor? Töltsük ágyúgolyóba. Halálos betegséget okozó vírus megtalálása? Nosza legyen belőle biológiai fegyver. stb.
Eriksson
@Aki Én: Kár, hogy a cikkhez nincs mit hozzáfűznöd. Amit nekem írtál, ahhoz még gondolkodni se kell, jön zsigerből.
Eriksson
@Nessy: Ha tőlem nem olvasni trágárkodást senkivel szemben, akkor szerinted is joggal elvárhatom a tisztességes beszédet magammal szemben?
@Nessy: Jók a hasonlataid, de a gondolkodás irányítása nem csak a diktatúrára jellemző, ugyanúgy előfordul a demokráciában is. Próbáld megnézni egy népszavazás eredményét, csekély mértékben szoktak eltérni az igenek a nemektől, de az egyik vélemény könnyen átfordul a másikba.
Itt van példának az angliai népszavazás Brexit ügyben. Ugye az igenek nem voltak olyan nagyon sokkal, de sokkal többen mint a nemek. Viszont, ha újra szavaztatnának, akkor valószínű, hogy hasonló eredmény jönne ki, csak fordítva. Mert a propaganda mindig eléri a célját a nagyszámú népesség körében.
Gondolom az ilyen véleményváltoztató embereknek nem ilyen, vagy olyan párt szimpatizánsai, egyszerűen hiszékenyek. Annak hisznek akik úgy beszélnek, ahogy az ő szájízüknek megfelel. Mert akiknek valós hitük, elvárásaik vannak, azok nem változtatják a véleményüket a széljárásnak megfelelően. És főleg tojnak a pártok torzsalkodásaira, hatalomba tartására, vagy hatalomba segítésére.
Az ember az energiáit saját magára, a családjára hasznosítsa, ne olyanok érdekében, akiknek csak egy szavazat erejéig fontosak.
simmering73
Putyintól pedig már csak egy kis ugrás, hogy megnevezze a demokrácia harmadik ellenségét.
kopacsijanos
Nagyon csodákozok ezt a vén szarházit még nem ölték meg?? Már ráférne egy kis lecke!!Pl. kiírtani a családját!!Majd futna a nyilt társadalomba ahol Ő a császár!!Már remélem nem sokára megdöglik!!
SystemError
Esküszöm az lesz a vége, hogy ne legyen igaza Sorosnak minden fideszes figyeltetni fogja magát! Költözzetek kínába vagy Putyinhoz egyenesen, kurva jó lesz. Minden cukorból van! :)
Rockxy
A zöregsörösnek nincs megtiltva, hogy ellenségképeket gyártson.
Yoda69
Sorosnak abszolút igaza van ismét.
A mocsok orbán pedig a kínai megfigyelo rendszert akarja bevezetni nalunk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.