Ferenc pápa panamai látogatása egyik fő eseményén felszólalt a menekültek megbélyegzése ellen.

A Panamaváros tengerparti parkjában, több százezer hívő előtt elmondott szentbeszédében értelmetlennek és felelőtlennek nevezte, ha a hazájukból elvándorlókat fenyegetésnek tekintik a társadalomra.

Olyan egyházat akarunk, amely szívélyesen fogad, véd, támogat és integrál, amely

nem megbélyegző, és kevéssé megbocsátó az összes migráns társadalmi veszélyként való értelmetlen és felelőtlen elítélése esetén

– mondta.

A pápa felszólalt a menekültek megbélyegzése ellen

Ferenc pápa szerint felháborító, ha

a menekültek szolidaritás helyett elutasítással találkoznak egy jólétben bővelkedő társadalom részéről,

és ezen felül az összes társadalmi baj felelősének és hordozójának tekintik azokat, akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat vagy elvesztették a szülőföldjüket, gyökereiket, családjukat és munkájukat.

Ferenc pápa a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra utazott szerdán Panamába. A látogatás január 28-ig tart.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
A pápának még akár igaza is lehetne, ha nem ez a - csupa fiatal, katonaviselt férfiból álló -csőcselék rohanná meg az európai országokat; ha nem követelőznének; ha nem támadnák sorra meg a nőket, sőt, a kislányokat; ugyanez vonatkozik a kisfiúkra; ha a családjukat nem hagyták volna otthon, ahol "nem lehet élni", stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
olivér
@csak úgy...: azt tudtad,hogy az első arab orvosok,a görög-római orvostudományt próbálták utánozni,de miután ez nem sikerült,meg is rekedtek azon a szinten,egészen addig,míg néhányan -például nálunk- nem kaptak képzést?
olivér
@Szeparepa2: á,dehogyis ,tényszerű tévedésben vagy ismét.Az ellenzék képviselői mindannyian kifejezték,hogy partnerek lennénk a kötelező kvóta szerinti migránsbetelepítésben és zokszó nélkül örömmel költöztetnének a szomszédodba,melléd egy 18 tagú paki menekültekből álló családot.Akkor aztán hallgathatnád egész nap,az adódból vígan éldegélő család lakásából a lambadát.Ha meg szólni mernél,szépen megetetnék veled a szívedet! Amire Szél Börni csak annyit mondana,hogy nem szabad túldramatizálni,tolerának kell lenni.Kár,hogy ez már Rajtad nem segítene !
kopacsijanos
Ötven évre oda kellne adni az Szovjwetunióba! Majd nem pofáznál olyan büszkén! Azokat meg fogadja be amerika mert Ő indit mindenhol foradalmakat ! Ő csinál mindenhol viszályt!!Ők adják el java részt a fegyvereket és se4gitik hatalomra a terroristákat!!
olivér
@Szeparepa2: csúnya dolog ezt is elismerem,de ezeket a figurákat nem fogod a bótban látni,amikor lopnak,sőt a szomszédodba sem költözik egyik sem.Már mindnek van pesti lakása,aki venni akart közülük vagy továbbálltak.A betelepített paki röghöz lesz kötve,így nálad is marad,ha akar,ha nem,de el kell tartanod,ebben már megegyeztek Marrakeshben,akár tetszik Neked,akár nem.Orbánék nem írták alá ezt az árulással felérő dokumentumot,de az összes többi pótolná az elmaradást !
olivér
@olivér: az első két mondatban a letelepedési kötvényesekről beszéltem,de ez nem százezres nagyságrend,mint írod.Ez egyébként EU gyakorlat sok országban.
Aki Én
@olivér: Ki és hol nem reked meg, ha nem kap képzést?

A fideszes letelepedési kötvény nem gyakorlat sehol. Sehol nincs olyan, hogy miközben nem beszélnek másról, mint a migrációról, gyakorlatilag erre építik a kormányzást és a propagandát, addig tízezrével engedik be őket letelepedési kötvénnyel, ezrével pedig a kvótásokat, akik miatt még hazug de érvénytelen és drága népszavazás is volt.
Sehol nincs olyan, hogy miközben kizárólag fideszhez köthető cégek, magánszemélyek !!! 100 milliárdokat !!! keresnek rajta, addig az államkasszának, vagyis nekünk magyaroknak, több tízmilliárdos hiányt hoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.