Egy amerikai egészségügyi szaklapba megjelent tanulmány szerint korai halált okozhat a rántott csirke rendszeres fogyasztása.
A kutatók azt írják, hogy a rántott csirke rendszeres fogyasztása, különösen a klimaxon átesett nők körében növeli jelentős mértékben a korai halálozást esélyét. Az egyéb rántott készítmények, például halak, kagylók rendszeres fogyasztása szintén növeli a korai elhalálozás kockázatát, de nem akkora mértékben, mint a csirkéé.
A tanulmányban publikált kutatás eredményei szerint, azok az amerikai nők, akik minden nap ettek rántott csirkét 13 százalékkal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, míg a rántott halat naponta fogyasztók körében ez az arány 7 százalék.
A kutatók egyértelmű összefüggést mutattak ki a rántott ételek rendszeres fogyasztása, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása között, ugyanakkor nem találtak hasonló összefüggést a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban.
A rántott ételek és a szívbetegségek, illetve a kettes típusú diabétesz közötti összefüggéseket már korábbi vizsgálatok is kimutatták.
(24.hu)
6 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Inkább túl sokáig húzták...
Biztos forrásból tudom, hogy a sertésekkel döglött baromfit is etetnek a gabona, a tápok, vegyszerek és egyéb, tápláléknak nem nevezhető maradék kaják mellett.
De a marhahús is szennyezett, hacsak nem te eteted és hizlalod otthon a saját portádon.
Új hozzászólás