Azt ATV külügyi forrása megerősítette a reggeli hírt, miszerint Mike Pompeo Budapestre látogat.

Tényleg jön az amerikai külügyminiszter, Orbánnak kényes ügyekről tárgyalhat Budapesten

Fotó: MTI

Az amerikai külügyminiszter február közepén Közép-Európába látogat. Az út egyes részleteivel kapcsolatos egyeztetések még zajlanak – tudatták a külügyminisztérium részéről az atv.hu érdeklődésére, miután a Wall Street Journal azt írta, hogy Mike Pompeo Budapestre utazik, hogy személyesen tárgyaljon Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az amerikai külügyminiszter február közepén valóban Közép-Európába látogat. Az út egyes részleteivel kapcsolatos egyeztetések még zajlanak – ezt tudatták a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről ma az atv.hu-val, miután munkatársunk arról érdeklődött, hogy valóban Budapestre érkezik-e Mike Pompeo februárban, és mi lesz a hivatalos programja.

A Wall Street Journal állította korábban, hogy Pompeo Magyarországra jön, a cikket mi is szemléztük. Eszerint Magyarország nem kíván engedni az Egyesült Államoknak és nem hajlandó korlátozni az orosz, illetve kínai befolyást. Orbán Viktor azt közölte amerikai diplomatákkal, hogy Ausztria mintájára mindkét ügyben semleges akar maradni – írta a Wall Street Journal. A magyar miniszterelnök közvetlen munkatársai azt mondták a cikk szerint, hogy Magyarország továbbra is kiemelkedő mértékben szándékozik kivenni részét a NATO-akciókból, és nagyra értékeli a szervezet által nyújtott biztonsági garanciákat, de Moszkva és Peking kapcsán elutasítja az amerikai nyomást. Amerika – a cikk szerint –, keményebb fellépést gyakorolna a két nagyhatalommal szemben.

(ATV)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egész addig nem mondok erről véleményt, míg Bayer elvtárs vagy @Shikari: a kretén iránymutatását nem látom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@cikicakk55: a mai nap megint pávatáncolt egyet: azt mondta az oroszokhoz húz és erre mégis idejön az amerikai külügyminiszter...
olivér
@Apoca: a feltétlen lojalitás mikor jött be nekünk ?
olivér
@Apoca: nem hintapolitikáról van szó egyébként,a deklarált politikai elképzelés az osztrák típusú semlegesség.
papa.49
@olivér: Már ne is haragudj de abba nem fér bele a Putyin seggének a feltétlen nyalása ...
Yeromos
orbán módosította a mondást Ruszkik haza helyett Ruszkik gyertek haza most a módi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.