Azt ATV külügyi forrása megerősítette a reggeli hírt, miszerint Mike Pompeo Budapestre látogat.

Tényleg jön az amerikai külügyminiszter, Orbánnak kényes ügyekről tárgyalhat Budapesten

Fotó: MTI

Az amerikai külügyminiszter február közepén Közép-Európába látogat. Az út egyes részleteivel kapcsolatos egyeztetések még zajlanak – tudatták a külügyminisztérium részéről az atv.hu érdeklődésére, miután a Wall Street Journal azt írta, hogy Mike Pompeo Budapestre utazik, hogy személyesen tárgyaljon Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az amerikai külügyminiszter február közepén valóban Közép-Európába látogat. Az út egyes részleteivel kapcsolatos egyeztetések még zajlanak – ezt tudatták a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről ma az atv.hu-val, miután munkatársunk arról érdeklődött, hogy valóban Budapestre érkezik-e Mike Pompeo februárban, és mi lesz a hivatalos programja.

A Wall Street Journal állította korábban, hogy Pompeo Magyarországra jön, a cikket mi is szemléztük. Eszerint Magyarország nem kíván engedni az Egyesült Államoknak és nem hajlandó korlátozni az orosz, illetve kínai befolyást. Orbán Viktor azt közölte amerikai diplomatákkal, hogy Ausztria mintájára mindkét ügyben semleges akar maradni – írta a Wall Street Journal. A magyar miniszterelnök közvetlen munkatársai azt mondták a cikk szerint, hogy Magyarország továbbra is kiemelkedő mértékben szándékozik kivenni részét a NATO-akciókból, és nagyra értékeli a szervezet által nyújtott biztonsági garanciákat, de Moszkva és Peking kapcsán elutasítja az amerikai nyomást. Amerika – a cikk szerint –, keményebb fellépést gyakorolna a két nagyhatalommal szemben.

(ATV)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egész addig nem mondok erről véleményt, míg Bayer elvtárs vagy @Shikari: a kretén iránymutatását nem látom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Egész addig nem mondok erről véleményt, míg Bayer elvtárs vagy @Shikari: a kretén iránymutatását nem látom.
Shikari
@Aki Én: Előtte csumizd le magad!
Aki Én
@Shikari: Akár meg is tehetném, mert férfias méreteim vannak, te ki csökevény :)
De nem vagyok olyan hormonzavaros beteg éllat mint te.
papa.49
A látogatás kézzel fogható eredménye a mosónőn lesz látható !!!
Szeparepa2
Úgy tudom a politikai korrektség kora rég lejárt, maga a viktátor jelentette be nemde? Akkor MI A KURVA ISTEN FASZÁÉRT KELL MÉG MINDIG MISMÁSOLNI EUFEMIZÁLNI KÖDÖSÍTENI BAZDMEG??? MILYEN KÉNYES KÉRDÉSEK? EZEK NEM KÉNYES KÉRDÉSEK, HANEM KÖZTÖRVÉNYES HAZAÁRULÓ BŰNCSELEKMÉNYEK, TÖMÉNYE NETTÓ PROPAGANDA HAZUDOZÁS, CSALÁS, LOPÁS, RABLÁS, BÉRGYILKOSSÁGOK, VISSZAÉLÉSEK VÉGELÁTHATATLAN CUNAMIJA, AMIVEL EEMBEREK MILLIÓTI GYILKOLTÁK MEG MÁR AZ ORSZÁGBAN KÖZEL EGY ÉVTIZED ALATT, ÉS AZ ORSZÁGOT TELJESEN PADLÓRA TETTÉK, LEROMBOLTÁK, ELZÜLLESZTETTÉK. Itt babér csak szarbán csicskáinak terem, a szarbángeci seggnyaló elitnek és holdudvaruknak, ami max pár százezer ember és van még alig 2 millió birkájuk, aki béget nekik nem véve észre, hogy a sajtot is rég kiénekelték a szájukból... boldogan önfeledten migránsoznak sorosoznak és éheznek nyomorognak... de nekik ez így jó... az orbáni történelmi, hazaáruló társadalomellenes egészpályás letámadás sikeres volt, és az új zsarnOki feudalizmus megvalósult... ezek nem pusztán kényes kérdések, hanem olyan kérdések és azokból következő VÁDAK, amik miatt, AZONNAL ÉLETFOGYTRA KELL ZÁRNI AZ EGÉSZ ORBÁNI HAZAÁRULÓ RABLÓGYILKOS PATKÁNYFALKÁT...
cikicakk55
Majd bevágja a szokásos " Na ez meg kihez beszél" pofát,azát este a tv-1 ben meg meghallgathatjuk mekkora sallerokat és kokikat adott az Amerikai Külügy-miniszternek. Gyáva ember ez,akár merről is nézzük. Még a budira is a TEK kíséri. Ej de megérdemelné pedig,hogy Amerika megmutassa fel a durcás orcáját is. Semennyibe nem telne nekik az Ő tudásukkal,technikájukkal.Orbánt úgy semlegesíteni,hogy még a gyanú árnyéka sem vetülne rájuk. Remélem a mini dúcse ezzel a "csak azért se" pofával egyre közelebb kerül Amerika Haragszom rág fegyveréhez.Elég érzékeny ember vagyok,egy cica,kutyus,de még egy növény szenvedése is sírásra késztet,de ezért a féregért egy csepp könnyem nem hullana.Persze az örömkönnyeket ne számoljuk bele.
simmering73
Ha úgy látják szükségét, takarékra teszik az ipsét. Oszt jónapot.
papa.49
@simmering73: Bár már látnám !!
olivér
Orbán világosan elmondta moszkvai látogatásán,hogy Magyarországnak elemi érdeke jóban lenni Oroszországgal (geopolitikai szempontból is)Kínával miért borítanánk fel fejlődő gazdasági kapcsolatainkat(bár ez engem kevéssé izgat,de elkerülhetetlen).Ha az USA és szövetségesei mindenáron konfrontálni akar Putyinékkal,remélem most az egyszer nem nálunk fogják megvívni a háborújukat.A tények szintjén biztos,hogy az USA harapófogóba fogta Oroszországot és Putyin azt nyilatkozta,hogy ismerik az ellenség szándékát.Ez utóbbit nem biztos,hogy demagógiaként kell kezelni,hiszen Sztálinék is ismerték Hitlerék terveit,szinte hónapra pontosan-köszönhetően pl. Richard Sorge közismert hírszerzői tevékenységének.Én támogatom Orbán ez irányú törekvését.
desiro
Majd kap o1g egykét sallert aztán elnyugszik.
Apoca
@olivér: az USA és szövetségesei körbe kis hazánk is beletartozik. Tudod hogy nevezik azt , aki a szövetségen belülről kikacsingat, a szövetség érdekei ellen cselekszik?
olivér
@Apoca: igen,a területét ezáltal kétszeresére növelő Romániának :) ,amit azután soha senki nem rótt fel nekik,rajtunk kívül ,akiktől elvette a területet,ami immár 100 éve az övé.
olivér
@Apoca: A NATO alapvetően védelmi jellegű szövetség,de pl.az USA ukrajnai provokációs hadművelete mióta számít annak.Nekünk nem kell egy így kirobbantott háborúban pufferzónaként,csatatérként beáldozni az ország lakosságát ,infrastruktúráját.Mások,ha akarják tegyenek másként,de mi alapvetően ellenérdekeltek kell,hogy legyünk ebben !!
SystemError
Megont begyógyszerezve kell hazudoznia valakinek...? :)
Commenter
@cikicakk55: a mai nap megint pávatáncolt egyet: azt mondta az oroszokhoz húz és erre mégis idejön az amerikai külügyminiszter...
Apoca
@olivér: ha ki is törne egy európai háború, a nagyhatalmak pont [email protected]ák a kimaradási próbálkozásainkat. Ha kell a terület a stratégiájukhoz akkor jönnek, ha nem, akkor másfelé mennek.
A hintapolitika meg mint tudjuk, egyébként sem szokott bejönni nekünk.
olivér
@Apoca: a feltétlen lojalitás mikor jött be nekünk ?
olivér
@Apoca: nem hintapolitikáról van szó egyébként,a deklarált politikai elképzelés az osztrák típusú semlegesség.
papa.49
@olivér: Már ne is haragudj de abba nem fér bele a Putyin seggének a feltétlen nyalása ...
Apoca
@olivér: a szövetség nem (csak) lojalitás, hanem (két vagy többoldalú) megállapodás és elkötelezettség, amihez következetesen kell ragaszkodni. Nem arra hajbókolni, ahonnan épp várunk valamit.
Yeromos
orbán módosította a mondást Ruszkik haza helyett Ruszkik gyertek haza most a módi.
durbincs
@Aki Én: mindig tudtam rettenet buta ? de megint csak ime ?
durbincs
@fideszes gyökér: de maga egy aberrált ? ezt mindenki tudja ? akkor innen ? 4 álltalánosával hova ?
iskolázatlan is műveletlen,meg egy rusnya kis bunkó is,Gyökér maga a családja nagy szégyene?
fideszes gyökér
@durbincs: légyszi hozz össze a Miniszterelnök Úrral!
Kölcsönösen leszopnánk egymást a Pancho tetején.
https://www.pfla.hu/?q=static/panchoarena...
durbincs
@fideszes gyökér: sértődik itt levesgyökér ? a testét meg szanaszét fúrják a lótücskök ?
durbincs
@Aki Én: de maga egy aberrált ? ezt mindenki tudja ? akkor innen ? 4 álltalánosával hova ?
iskolázatlan is műveletlen meg egy rusnya kis bunkó is ? @Aki Én: maga egy nagy szégyen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 12., 08:00
Megszólalt a zaklatással vádolt színész
Szórakozás - 2019. December 12., 07:53
Tóth Gabiék minden elárultak kislányuk születéséről