"Őszintén szólva, akkor kezdenék igazán aggódni, ha Orbán Viktor dicsérne" – jelentette ki az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben, arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Soros György emberének nevezte múlt pénteken.

Timmermans: akkor aggódnék, ha Orbán Viktor dicsérne

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, a minőségi jogalkotás, az uniós intézményközi kapcsolatok, a jogállamiság, az uniós alapjogi charta tiszteletben tartása ügyében illetékes tagja a bizottság hetenkénti ülését követő brüsszeli sajtótájékoztatón 2019. január 30-án. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Frans Timmermans egy arra irányuló kérdésre válaszolva, amely szerint a magyar kormány összeférhetetlennek tartja, hogy alelnöki tisztségét megtartva, az európai szocialisták jelöltjeként részt vegyen az EP-választás kampányában, kifejtette:

a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság döntést hozott, amelynek értelmében azok, akik jelöltek akarnak lenni az európai parlamenti választásokon, továbbra is bizottsági tagok maradhatnak.

A holland szociáldemokrata politikus hozzátette: a jogállamiságot érintő ügyekben az uniós bizottság vezetőjének és a biztosok kollégiuma minden tagjának teljes támogatását élvezi, ennek értelmében nem lát problémát indulásában.

Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az európai baloldalnak, "a bevándorláspártiak fő erejének" az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúlag "Soros György embere".

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Amelyik politikust OV dicséri, az jobb ha a föld alá bújik
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@bencemacska: belenéztem a korábbi vitába Timmermans-szal amin orbán még ott volt. Timmermans szépen sorban, higgadt logikával, megdönthetetlen érvekkel emelt "vádat", miközben orbán a nyelvét nyújtogatta, kávét iszogatott, pofákat vágott, nem is figyelt az előadóra. Így nem viselkedhet egyetlen ország miniszterelnöke sem, pláne egy EU-s ország miniszterelnöke nem. És jobb lett volna, ha orbán már akkor is figyel, mert az volt az utolsó figyelmeztetés a Sargentini jelentés előtt. Helyesen mondta Timmermans, hogy orbánnal azért nem lehet tárgyalni, mert nem partner, valami teljesen másról kezd beszélni, vitázni, és így semmiben sem lehet megegyezni.
orbán szalonképtelen.A Nomád játékokra való, nem az EU-ba.
kokopelli
@bencemacska: ..lassan őrölnek,de a Zorbán baromságai a "Soros"-ozással-al meg
még lassabban "őrülnek"! Gondolod,hogy valaki még komolyan veszi őt?Akárkit kérde-
zek amikor odaát vagyok,fingja sincs ki az a Soros! A két ß@rkavarót (Fingósstein-t és
a "Körtefást") sem ismerik!Elsuhan a scheggük mellett mint a szellő!Az Orbán csak a sa-
ját kakasülőjének intonál,az meg a nagy Európában annyi,mint a naptáron a légyß@r!
Csakszótam! (;-))
tulipan
@Desischado: Sőt, szerintem kicsi késtek is!!
bencemacska
@kokopelli: ma, 11:46
Nekünk kell nagyon észhez térnünk, mert ha kevés szavazatot kap/na/ a választásokon, nem ragaszkodna hozzá az EPP sem, meg az EU parlamenti magyar képviselők is normálisabbak lennének!
Még kevesebbet pofázhatna bele az értelmesek dolgába!
Desischado
@Commenter: Köszi, ég a képem a szégyentől. Bele sem merek gondolni, miket gondolhatnak rólunk. Leminősít ez a szellemi nyomorék mindnyájunkat, hogy rohadna meg!
kokopelli
@bencemacska: ...nem félek,hogy az EPP csak megmondóembernek tartják,mint a királyi
udvarban az udvari bolondot!...ha meg nem veszi észre a hátizsákos viccfigura,akkor egy
idő utáncsak röhögni fognak! Ő majd a saját humorának fogja betudni! (;-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.