Járókelőkre lőtt egy férfi szerda délután a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Bastia egyik déli kerületében. A támadásban egy ember meghalt, további hatan megsérültek, egyikük sérülése súlyos – jelentették francia hírportálok.

Tüzet nyitott a járókelőkre egy fegyveres a franciaországi Bastiában

Az első hírek öt, illetve hét sérültről szóltak. Rendőrségi források később megerősítették, hogy heten sérültek meg a támadásban, közülük egy ember a kórházba szállítás közben életét vesztette, egy másik sérültet pedig jelenleg műtenek.

A Corsematin regionális lap portálja szerint a férfi késsel is megtámadta a járókelőket. A sérültek között van egy rendőr is.

A gyanúsított elbarikádozta magát abban az épületben, amelyikben lakik. A helyszínen rendőrségi akció van folyamatban, az épületet nagy erőkkel vették körbe a rendőrség és a csendőrség erői, és megpróbálnak kapcsolatba lépni a férfival.

A rendőrség feltételezése szerint nem terrorcselekmény történt, de a támadó indítékai egyelőre nem tisztázottak.

A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanúsított egy 70 éves helyi lakos, a férfi büntetett előéletű, köztörvényes bűncselekmények és emberölés miatt ítélték el korábban, rendszeres konfliktusban állt a szomszédjaival.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
A halott áldozat rokonai a seggüket verik a falba örömükben, hogy csak közönséges gyilkosság történt és nem terrorcselekmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.