Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap hivatalosan regisztráltatta magát jelöltként a március 31-i elnökválasztásra a kijevi központi választási bizottságnál – közölte a Facebookon sajtótitkára, Szvjatoszlav Ceholko.

A hivatalban lévő államfő az utolsó pillanatra hagyta a szükséges iratok benyújtását, ugyanis vasárnap volt az utolsó nap, amikor a választási bizottság még fogadott dokumentumokat jelöltektől. Regisztrációjukat február 8-án zárja le a testület – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. Február 1-jéig 28 jelöltet regisztrált a bizottság.

Az UNIAN ukrán hírügynökség Olha Resetilova újságíró Facebook-bejegyzését idézte, aki arról számolt be, hogy

Porosenko a hátsó bejáraton át közlekedett, mivel a bizottság épülete előtt megint aktivisták várták "Ki ölette meg Handzjukot?" feliratú transzparensekkel éppen úgy, mint kedden a kiállítási központ előtt, ahol az elnök bejelentette, hogy újraindul az államfői posztért.

A 33 éves herszoni aktivista, Katerina Handzjuk tavaly ősszel halt bele sérüléseibe több mint két havi kórházi kezelést követően, korábban ugyanis egy férfi kénsavval leöntötte.

A napokban derült ki, hogy a támadás megrendelésével újabban meggyanúsított, büntetett előéletű férfi egyaránt dolgozott Porosenko-párti és az elnökválasztás másik favoritjának számító, Julia Timosenko által vezetett Haza pártjához tartozó herszoni városvezetőknek.

"Porosenko, aki a Méltóság Forradalmának eredményeként került az elnöki posztra, a hátsó bejáraton, titokban, az állampolgárok elől elbújva megy be a központi választási bizottságba beadni a dokumentumokat. Csak azért, hogy ne kelljen válaszolnia erre a nagyon kényelmetlen kérdésre" – fűzte hozzá kommentárjában az újságírónő.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.