Két embert sebesített meg egy vaddisznó Szilágysomlyón, kórházba is kerültek. A helyi vadászati egyesület vezetője szerint kutyák kergethették be a városba az állatot, ahol megijedt az emberektől, ezért támadhatott a két emberre.

A Maszol.ro cikke szerint csütörtökön két embert sebesített meg egy vaddisznó az erdélyi Szilágysomlyón csütörtökön. 

A vaddisznő egy 58 éves nőt a combján harapott meg, egy férfi pedig könnyebb sérülést szenvedett. Mindkettejüket kórházba szállították, ahol a veszettség elleni oltást is megkapták. 

"A Szilágy megyei vadászok és sporthorgászok egyesületének elnöke, Cristian Crişan azt mondta, a vaddisznót vélhetően kutyák kergették be a városba az erdő széléről.

A városba érve megijedt az emberektől, és ez váltotta ki ezt a meglehetősen furcsa viselkedést. A vaddisznók rendszerint elfutnak az ember elől, nem támadnak rá

– mondta a szakember.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Maria Cristea szerint a vaddisznót visszakergették az erdőbe, már nem jelent veszélyt a város lakóira" – olvasható a cikkben.

A vaddisznó egyik támadását két videófelvétel is rögzítette (az egyiket a cikk tetején lehet látni, a másikat egy üzlet kamerája rögzítette):

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.