Egy lapinterjúban értékelte a Fidesz és a Néppárt kapcsolatát  Annegret Kramp-Karrenbauer.

Amíg a Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja, addig van esély párbeszédre Orbán Viktor kormányfő aggályos intézkedéseivel kapcsolatban, "akármilyen nehéz is"; a párt kizárásával ennek a lehetősége is megszűnne – hangsúlyozta egy pénteki lapinterjúban Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke.

Merkel utódja szerint bonyolult helyzetet jelent a Néppártnak a Fidesz tagsága

Fotó: AFP

A Politico brüsszeli híroldal interjújában került szóba a Fidesz tagsága, amelynek kapcsán a pártelnök elmondta, az ügy "nagyon bonyolult helyzetet jelent az EPP számára".

"Vannak olyan álláspontjai a Fidesznek vagy Orbán Viktornak, például a jogállamiság és az akadémiai függetlenség terén, amelyek miatt az Európai Unió véleményem szerint helyesen indította el a megfelelő eljárásokat" 

Kramp-Karrenbauer úgy vélekedett, hogy a magyar kormánypárt kizárásával megfosztanák magukat annak a lehetőségétől, hogy pártcsaládon belüli párbeszéd keretében vitatkozzanak az aggályos kérdésekről.

A közelgő európai parlamenti választásokról szólva kijelentette, a "konstruktív európai erőknek" meg kell szerezniük a többséget, ide az EPP mellett a liberális, a szociáldemokrata és esetleg a zöld frakciót sorolta, illetve Emmanuel Macron francia államfő pártját, kizárva a bal- és jobboldali populista képviselőcsoportokat.

Annegret Kramp-Karrenbauert tavaly decemberben választották pártelnökké, 18 év után váltotta Angela Merkel kancellárt az EPP legnagyobb tagpártjának számító CDU élén.

(MTI)

Itthon - 2019. February 21., 06:32
Teherautó és egy kisteher ütközött Kecskemétnél
Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét
Itthon - 2019. February 21., 06:08
Jön a hidegfront, estére beborul az ég
Itthon - 2019. February 20., 21:56
Drágul a kenyér
Itthon - 2019. February 21., 06:55
Kokszot árultak, terrorelhárítókat vetettek be

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@bencemacska: Ha a Washington Post friss elemzését olvassuk, akkor nem kell itt semmiféle tökök szorongatásában reménykedni akkor sem, ha a Freedom House megállapításai a magyar demokráciáról és jogállamról tökéletesen indokolnák ezt: "Az EU ennek ellenére valószínűleg úgy fog tenni, mintha semmi rossz nem lenne Magyarországgal. Az EU aligha fog most lecsapni Orbánra, s ennek ugyanaz az oka, ami korábban is volt: a pártpolitika. A Fidesz a legerősebb parlamenti frakció, az Európai Néppárt tagja, s ebben a szövetségben van benne Angela Merkel német kancellár CDU-ja is. Orbán Fidesze behozza a választáson a szükséges képviselői számot, s ezért a néppártiak megvédik a budapesti rezsimet az EU-s szankcióktól. Bár az utóbbi időkben voltak viták a néppárton belül, a képviselőcsoport Orbán szövetségesét, Manfred Webert nevezte meg bizottsági elnöki jelöltnek, s végül a képviselőcsoport nem rakta ki a Fideszt."
Weber úr eddigi hozzáállása alapján sem érdemes csodát várni. Bonyolult, a helyzet, de a kivihető haszon reményében sajnos nem foglalkoznak azzal, hogy a fidesz telibeszarta a demokráciát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@tulipan: Ne báncsadmán! Indián szavamra mondom,hogy "Manitu" megvédi a szelle-
mi fogyatékos gyermekeit! Ezt "O1G dakota" törzsfőnök is mondta soxor! Neki kell tudnia,
mert nagy az ő családja!
desiro
@kokopelli: Igazad van az indiánok sem bántották a bolondokat.
durbincs
@tulipan: azt magát meg , jól elme-ritkították ? Nyüves Herélt , a Tőke után ezt is ?
tulipan
@durbincs: Mi van,Te narancsos seggnyaldosó, szaros pofájú, félfaroknyi Sügér, ott a romániai Ploestiben a 10 emelet mélységben levő koszfészek, bányakecódban???azt TÉGED meg , jól elme-ritkítottak ? Nahát, szegény Nyüves Herélt , a Tőkeid, meg a pirinyó furulyád után, még ezt is ezt is ?
durbincs
@tulipan: alias Nyüves Herélt ? Ezt megint csak bukta ? Szerencsétlen 1 buta Kappan ? ...
Ingyensexet ? ollé ? @csak húgy...: magának is ? de ne má , ketten maguk bányapoloskák ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.