Egy lapinterjúban értékelte a Fidesz és a Néppárt kapcsolatát  Annegret Kramp-Karrenbauer.

Amíg a Fidesz az Európai Néppárt (EPP) tagja, addig van esély párbeszédre Orbán Viktor kormányfő aggályos intézkedéseivel kapcsolatban, "akármilyen nehéz is"; a párt kizárásával ennek a lehetősége is megszűnne – hangsúlyozta egy pénteki lapinterjúban Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke.

Merkel utódja szerint bonyolult helyzetet jelent a Néppártnak a Fidesz tagsága

Fotó: AFP

A Politico brüsszeli híroldal interjújában került szóba a Fidesz tagsága, amelynek kapcsán a pártelnök elmondta, az ügy "nagyon bonyolult helyzetet jelent az EPP számára".

"Vannak olyan álláspontjai a Fidesznek vagy Orbán Viktornak, például a jogállamiság és az akadémiai függetlenség terén, amelyek miatt az Európai Unió véleményem szerint helyesen indította el a megfelelő eljárásokat" 

Kramp-Karrenbauer úgy vélekedett, hogy a magyar kormánypárt kizárásával megfosztanák magukat annak a lehetőségétől, hogy pártcsaládon belüli párbeszéd keretében vitatkozzanak az aggályos kérdésekről.

A közelgő európai parlamenti választásokról szólva kijelentette, a "konstruktív európai erőknek" meg kell szerezniük a többséget, ide az EPP mellett a liberális, a szociáldemokrata és esetleg a zöld frakciót sorolta, illetve Emmanuel Macron francia államfő pártját, kizárva a bal- és jobboldali populista képviselőcsoportokat.

Annegret Kramp-Karrenbauert tavaly decemberben választották pártelnökké, 18 év után váltotta Angela Merkel kancellárt az EPP legnagyobb tagpártjának számító CDU élén.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@bencemacska: Ha a Washington Post friss elemzését olvassuk, akkor nem kell itt semmiféle tökök szorongatásában reménykedni akkor sem, ha a Freedom House megállapításai a magyar demokráciáról és jogállamról tökéletesen indokolnák ezt: "Az EU ennek ellenére valószínűleg úgy fog tenni, mintha semmi rossz nem lenne Magyarországgal. Az EU aligha fog most lecsapni Orbánra, s ennek ugyanaz az oka, ami korábban is volt: a pártpolitika. A Fidesz a legerősebb parlamenti frakció, az Európai Néppárt tagja, s ebben a szövetségben van benne Angela Merkel német kancellár CDU-ja is. Orbán Fidesze behozza a választáson a szükséges képviselői számot, s ezért a néppártiak megvédik a budapesti rezsimet az EU-s szankcióktól. Bár az utóbbi időkben voltak viták a néppárton belül, a képviselőcsoport Orbán szövetségesét, Manfred Webert nevezte meg bizottsági elnöki jelöltnek, s végül a képviselőcsoport nem rakta ki a Fideszt."
Weber úr eddigi hozzáállása alapján sem érdemes csodát várni. Bonyolult, a helyzet, de a kivihető haszon reményében sajnos nem foglalkoznak azzal, hogy a fidesz telibeszarta a demokráciát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
@kokopelli: Igazad van az indiánok sem bántották a bolondokat.
durbincs
@tulipan: azt magát meg , jól elme-ritkították ? Nyüves Herélt , a Tőke után ezt is ?
tulipan
@durbincs: Mi van,Te narancsos seggnyaldosó, szaros pofájú, félfaroknyi Sügér, ott a romániai Ploestiben a 10 emelet mélységben levő koszfészek, bányakecódban???azt TÉGED meg , jól elme-ritkítottak ? Nahát, szegény Nyüves Herélt , a Tőkeid, meg a pirinyó furulyád után, még ezt is ezt is ?
durbincs
@tulipan: alias Nyüves Herélt ? Ezt megint csak bukta ? Szerencsétlen 1 buta Kappan ? ...
Ingyensexet ? ollé ? @csak húgy...: magának is ? de ne má , ketten maguk bányapoloskák ?
Jozefina
"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."
Ezen már röhög orbán!!! Minden alkalommal ezt mondják. Tényleg nevetséges, ahelyett, hogy számúznék a Néppárt soraiból!!! Kedves Kramp-Karrenbauer.asszony, ennél már több kellene. A fidesz mérgeskígyóként fogja önöket bedarálni, ha nem lépnek keményen!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.