A hetvenkét éves Trump nem iszik alkoholt, nem dohányzik, ám mivel a hamburger és a pizza barátja.

Az amerikai elnök nem tart diétát, de makkegészséges – ez olvasható a Fehér Ház orvosai által péntek este kiadott közleményben.

A mindenkori amerikai elnök évente átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálaton vesz részt. Donald Trump pénteken a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban esett át egy több mint négyórás vizsgálaton.

Örömmel jelenthetem, hogy az Egyesült Államok elnöke nagyon jó egészségnek örvend, és várhatóan elnöksége idején végig, sőt még utána is így marad

– közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa.

A rövid közlemény nem tér ki az elnök szívritmusára, vérnyomására vagy súlyára, mint tavaly, amikor közzétették, hogy az elnök túlsúlyos, kalóriaszegény diétát kellene követnie és ajánlatos hat-nyolc kilogrammot fogynia.

A hetvenkét éves Donald Trump nem iszik alkoholt, nem dohányzik, ám mivel a hamburger és a pizza barátja, vélhetően nem tart diétát. Testmozgásként szinte csak a golfot űzi, de sajtóhírek szerint gyakran sétál a Fehér Ház kertjében.

A tavalyi vizsgálata után a Fehér Ház akkori orvosa, Ronny Jackson váratlanul sajtóértekezletet is tartott, és közölte: Donald Trumpnak „hihetetlenül jó génjei vannak”.

Hivatalos: Trump makkegészséges

Innen, a mi kis Európánkból, annak is keleti szegletéből piétás lelkülettel s egy klasszikus rajzfilmünkkel kívánunk hosszú, egészségben életet a diétátlan főjenkinek.

Friss hír az is, hogy az egészséges Trump nemcsak csúcstalálkozik az egészséges dél-koreai diktátorral, Kim Dzsong Unnal, hanem immár a helyszín és az időpont is fix: Hanoi, február 27-28.

Munkatársaim éppen most indultak el Észak-Koreából, ahol nagyon gyümölcsöző találkozón vettek részt – ezt írta Twitter-oldalán Donald Trump. – Várom, hogy találkozzam Kim elnökkel és elősegítsem a békét.

Trump kedd este a kongresszusban tartott évértékelő beszédében jelentette be a második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó időpontját, és azt is, hogy Vietnamban lesz a tárgyalás, de akkor még nem közölte, hogy a délkelet-ázsiai ország mely városa a szerencsés.

Donald Trump kettőt is twitterezett péntek este, utóbbiban azt írta:

Észak-Korea Kim Dzsong Un irányításával gazdasági nagyhatalom lesz. Ez egyeseket meglephet, de nem engem, mert megismertem őt, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mire képes.

Az amerikai elnök szerint Észak-Korea „egy újfajta rakéta, gazdasági rakéta lesz”.

Mint ismeretes, Donald Trump és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját tavaly júniusban Szingapúrban tartották.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.