Gazdasági törekvéseinek finanszírozásáról ugyan még nem sokat árul el a frissen alakult liberális-baloldali párt Lengyelországban, de célja ambiciózus: meg akarja törni a közel másfél évtizedes "kétpártrendszert" az országban. Robert Biedron, nyíltan meleg lengyel politikus egyszer már történelmet írt azzal, hogy megválasztották a tengerparti Slupsk város polgármesterévé, ám most sokkal magasabbra helyezte a lécet maga előtt. Tavasz néven pártot alapított, amelynek célja, hogy megtörje a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS), a jelenlegi kormánypárt és a mérsékelt jobboldali Polgári Platform (PO) 2005 óta tartó politikai váltógazdaságát - tudósított a bne InelliNews régiós hírportál. A párt óriási médiaérdeklődés mellett tartotta alakuló kongresszusát február elején. Biedron becslések szerint hatezer ember előtt beszélt egy varsói sportcsarnokban és a tévéképernyők előtt további több száz ezer ember nézhette végig beszédét. Az elmúlt néhány év szerinte sötét és hideg volt...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Egyelőre ilyesmi Magyarországon elképzelhetetlen.
Sámannus
A mi ellenzékünk azért gyenge, mert nincs aki csavargassa Moszkvában a putyin farkát. Úgy néz ki a népszerűsége már csökken, de a pohos ha észre veszi fog csorogni a gatyu!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.