Trump szerint csakis a fal képes megvédeni az amerikaiakat az illegális bevándorlóktól.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a texasi El Pasóban kampányolt a mexikói határon megépítendő fal mellett, eközben Washingtonban a republikánusok és demokraták elvi megállapodásra jutottak a kormányzati munka finanszírozásáról, és

kevesebb mint 1,4 milliárd dollár megszavazásáról a határbiztonság erősítésére.

A megállapodás részletei nem ismertek, hétfőn késő este csupán annyi került nyilvánosságra, hogy a részleges kormányzati leállás elkerülése érdekében sikerült egyezségre jutni. Az amerikai sajtóban megjelent információk szerint azonban a megállapodás értelmében a demokraták 1,37 milliárd dollárt szavaznának meg a határbiztonság erősítésére, szemben a Donald Trump által kért 5,7 milliárdos összeggel. Richard Shelby alabamai republikánus szenátor hétfőn este újságíróknak úgy fogalmazott:

elvi megállapodást kötöttünk arról, hogy szeptember 30-ig a kongresszus finanszírozza a határ biztonságát növelő programokat.

Maga a politikus is kísérleti megállapodásnak nevezte az egyezséget, amelyről kijelentette, hogy részleteit még a héten kidolgozzák.

Trumpnak nem lesz pénze falat építeni

A megállapodásra február 15-ig van idő, ha ugyanis addig nem sikerül tető alá hozni, akkor az elnök ismét részleges kormányzati leállást jelent be, sőt – mint azt kabinetfőnöke és a Fehér Ház gazdasági igazgatója, Mick Mulvaney egy vasárnapi televíziós interjúban ismét kilátásba helyezte – az elnök rendkívüli állapotot hirdethet ki, hogy a kongresszus megkerülésével biztosítsa a megígért határfal felépítéséhez szükséges pénzt.

A törvényhozók hétfő esti bejelentése egyáltalán nem említi a falépítést, noha Donald Trump ragaszkodik hozzá. Egy neve elhallgatását kérő kongresszusi munkatárs azonban amerikai újságíróknak azt mondta:

az 1,37 milliárd dollárt nem biztonsági eszközökre szánják, hanem egy kerítés építésére.

Trump egyelőre nem reagált az elvi megállapodás létrejöttének hírére, de az El Pasóban tartott nagygyűlésen azt hangsúlyozta, hogy csakis a fal képes megvédeni az amerikaiakat az illegális bevándorlóktól.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Már Trump bácsinak is kell a fal mint ennek az elmebeteg Orbánnak??! Képes lenne erre majdnem 6 milliárd dollárt fizetni az adófizetők pénzéből ez azért durva hogy mit megenged magának egy elnök istennek hiszik magukat azt hiszi mindenki hogy egy kerítéssel mindentől megtudják magukat védeni de ez nem igaz csak idő kérdése és özönlenek majd a mexikói emberek a szabadság földjére !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.