Évente legalább 260 ezer bevándorlóra van szüksége Németországnak a demográfiai változások munkaerőpiaci hatásának ellensúlyozásához egy kedden bemutatott kutatás szerint. A szövetségi munkaügyi hivatal munkaerőpiaci és foglalkoztatási kutatóintézete (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung - IAB) és a coburgi egyetem szakértőinek vizsgálatát bemutató kutatási jelentésben kiemelték, hogy "a bevándorlás a megoldás része" a demográfiai változások kezeléséhez. A munkaképes korú lakosság bevándorlás nélkül várhatóan 16 millióval csökken 2060-ig, a jelenlegi 47 millióról 31 millióra. Ezt a visszaesést még akkor is csak részben lehetne ellensúlyozni, ha a nyugdíjkorhatárt felemelnék 70 évre, a német és az országban élő külföldi nők foglalkoztatottsági rátáját pedig a német férfiak foglalkoztatottságának szintjére emelnék. Ezekkel a "szélsőséges" lépésekkel négymillió fővel lehetne növelni a munkaerőpiac tartalékait, vagyis mindössze a kiesés egynegyedét lehetne pótolni.

Forrás: komlomedia.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Ez szuper adat, mert ki lehet számolni belőle, hogy akkor arányaiban nekünk mennyi vándor kell.
Peller Anikó
Miért nem tették mindjárt hozzá, 250 ezer arab bevándorlóra van szükségük.

Kedves, munkaszerető, dolgos emberek, nem akarnak megölni senkit. Legfeljebb csak gépkarabéllyal vagy sínekkel megrakott teherautóval tekézni, de ez sem önszándékból, csak az isten szól a fejükben, öld meg.

Csak azt nem értem miért akarják őket szétosztani. Elpocsékolni a ragyogó munkaerőt.
1magyar
@Peller Anikó: Csak azt nem értem miért akarják őket szétosztani. Elpocsékolni a ragyogó munkaerőt
Ez jó!!! Ez egy bölcs kérdés, Szíjjártó megkérdezhetné tőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.