A francia kormánypárt, Emmanuel Macron államfő Köztársaság lendületben nevű mozgalma nem fogadja el a franciául is sugárzó orosz állami finanszírozású Russia Today hírtévé és a Szputnyik hírszolgálat akkreditációs kérelmét az európai parlamenti választások előtti kampányra – közölte pénteken Stéphane Séjourné kampányigazgató. Nem fogjuk akkreditálni sem a Russia Today-t, (RT) sem a Szputnyikot a kampányunk tudósítására – mondta a francia politikus az álhírek elleni küzdelemről a Le Monde című francia napilapnak adott interjúban. Ezek nem sajtóorgánumok, hanem a Kreml szolgálatában álló propagandaeszközök, nem lehet olyan médiához hasonlítani őket, amelyek ellenőrzik vagy feldolgozzák a híreket – tette hozzá Séjourné. Az RT akkreditációját már többször visszautasította a francia elnöki hivatal, mielőtt 2017 novemberben végül állandó engedélyt biztosított a hírtévé tudósítóinak. Az RT pénteken honlapján úgy reagált, hogy a francia kormánypárt nem tud példával vagy bizonyítékkal...

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Példaértékű a sajtószabadság arrafelé.
Sámannus
Aki atomot állít szembe a demokráciákkal ne akarjon demokratát játszani. Világod nem?
arcmás
Mert az oroszok nem generálnak és terjesztenek fake news-t, ezzel befolyásolva a választásokat, és beavatkozva-támadva-zavart keltve más népek ügyeibe, mi?
És ezt nyilván felsőbb utasításra teszik (Putyin), militarista szinten.

Ha rajtam múlna, körbe falaznám Oroszországot (nem azért, hogy bemenjen oda bárki is, hanem azért, hogy ne jöjjön ki onnan senki!), teljesen elszigetelve, megbénítva.
Hogy nézne ki Oroszország 10 év után?
Mint Csernobil az atomkatasztrófa után.
Sajnos tényleg vannak népek, amelyek kollektíve nem normálisak, és ki kel halniuk idővel.
Erre volt már példa a világtörténelemben, és még lesz is.
Nessy
Mi köze az oroszoknak az EP választásokhoz? Ahhoz képest, hogy Oroszország lecsatlakozik az internetről is! Álhíreket tudnak nélkülük is gyártani egyes sajtóorgánumok, nem hiányoznak még ők is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.