Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is – mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Merkel: Európa bajban van, harcolni kell érte

Angela Merkel német kancellár beszél az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián 2019. február 16-án, a háromnapos fórum második napján. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kiemelte: Európa súlyos nehézségei közé tartozik a gazdasági hiányosságok sora, a "nem megfelelő mértékű innovációs képesség", és az a veszély is, hogy a többoldalú megállapodások helyett megjelenhet a "mindenki mindenki ellen" elve az egymás közti kapcsolatokban.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy Európának "vannak ellenfelei". Így "Oroszország hibrid hadviselése nap mint nap érezhető valamennyi európai országban".

Megjelentek mások is, köztük Steve Bannon – Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadója –, akik nem az "európai modell" sikerén munkálkodnak. Tevékenységükkel szemben "közösen védekeznünk kell, és még nem vagyunk ellégé képesek erre" – mondta a német kancellár.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Szegény Merkel, már a súlyos szenilitás jeleit mutatja. Miközben egyedül az oroszoktól fosik, minden más potenciális veszélyt figyelmen kívül hagy. Egyelőre még nem az orosz bevándorlók veszélyeztetik Európa mindennapjait.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Szegény Merkel, már a súlyos szenilitás jeleit mutatja. Miközben egyedül az oroszoktól fosik, minden más potenciális veszélyt figyelmen kívül hagy. Egyelőre még nem az orosz bevándorlók veszélyeztetik Európa mindennapjait.
cikicakk55
Lehet,hogy offért megrónak,de pont figyelem,hogy Márki- Zay Péter minden cikknél ott van és állítólag azt mondta,hogy " számtalanul elmondtam,a menekülteket befogadnám" Nos bár mennyiszer is rakjátok ki,akkor sem mondott MZP ilyet. Az biztos,hogy kritizálta az Orbán kormány migráns politikáját,de nem azért,hogy Ő befogadná a menekülteket,hanem azért,mert egyszerűen nem igaz az amit éjjel nappal nyomnak az emberek orra alá. 2015-ben volt egy migráns hullám,de azok sem ide akartak jönni. Azokat direkt össze terelték a Keleti PU-nál,hogy megmutassák a Magyar embereknek,mennyire kell rettegni tőlük. Magyarország soha nem volt veszélyben miattuk és a kerítésnek semmi köze a megállításukhoz. Az már a cikkhez tartozik,hogy Merkel Kancellárnak viszont vastagon benne van a keze a dologban,de ha megkeverte,felrázta,most már oldja is meg.Orbánnak piszok jól jött,mert azóta is a megfélemlítés technikáját alkalmazza és az emberek egyre kisebb része még mindig el is hiszi. Európában nem csak a migránsok okozzák a gondot.Orbán legalább annyi gondot okoz a diktatúra kiépítésével Európának,mint amit a migránsok csinálnak. Neki az a jó,ha a Magyar gyűlöl mindenkit és az sem baj,ha saját ember és honfitársainkat is ellenségnek tartjuk. Remélem hamarosan kiderül az összes hazugságuk.
Sámannus
Putyin kurvák felvásárolták az összes médiát és minden csövön a bomlasztó propagandát óbégáznak.
1magyar
Németeknél sincs beteg embereknek otthona? Vagy kell az a pénz a migránsokra?
Mamit is már oda kéne elhelyezni.
Oroszokról beszél miközben afrikaiakkal van tele az országa.Szezon meg a fazon nem ugyanaz.
gulyasgyula
@cikicakk55:...A hülye migránsok Szerbiában is milyen jól érzik magukat , pedig nem is oda készültek CSAK NEM TUDNAK TOVÁBB MENNI ...MI ugyan így járnánk ...
libellle
Igaz, figyelmen kivül hagyja orbánt, le pent az afd (orbán barátai) wilders-t é még egy paar hülye nazit
kereső
Eső után köpönyeg Merkel asszony! A szellem már nem csak kiszabadult a palackból,hanem elszabadult hajóágyúként száguld.- amiben Önnek személyesen nem kis szerepe volt/van.. Megállitani már nem lehet, úgylehet,hogy Önök nem is akarják.Lásd Weber úr minapi nyilatkozatát IS! A történelmi emlékezet Önöknél is kihagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.