Kim Dzsong Un töretlenül folytatja nukleáris és rakétaprogramját.

Az ENSZ szerint Észak-Korea tovább fegyverkezik

Észak-Korea ballisztikus rakétái összeszerelésére, tesztelésére civil létesítményeket, köztük reptereket, használ – írta a Kyodo japán hírügynökség ENSZ-szakértőkre hivatkozva. A szakértők az észak-koreai szankciók betartását vizsgáló bizottságnak írt jelentésükben rámutattak, a betiltott fegyverek kipróbálásához használt létesítmények kiváló infrastruktúrával rendelkező területeken, vasúti pályák, országutak mentén találhatóak.

A csoport szerint Észak-Korea szándékosan választ különféle elszórt helyszíneket a rakéták összeszereléséhez, tárolásához és teszteléséhez, hogy elkerüljön egy lefejező csapást. A jövő hónapban közzétételre kerülő dokumentumban a világszervezet nyolc szakértője arra a következtetésre jutott, hogy Phenjan a nemzetközi erőfeszítések és az ENSZ szankciói ellenére töretlenül folytatja a fegyverkezést.

Műholdas felvételek szerint továbbra is üzemel a jongbjoni atomlétesítmény, amelynek bezárását Észak-Korea a tavaly szeptemberi Korea-közi csúcstalálkozón kilátásba helyezte. A phenjani nyilatkozatban Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megfogadta, hogy az Egyesült Államok megfelelő gesztusa esetén bezárja a létesítményt.

A brit, kínai, francia, orosz, amerikai, japán, dél-koreai és dél-afrikai szakértők által készített beszámoló szerint az érvényes ENSZ-szankciók ellenére külföldi valuta, olaj és szén érkezik Észak-Koreába kikötőkön, reptereken keresztül. Dél-Korea sem jelentette, hogy kőolajtermékeket szállított északi szomszédjának a keszongi összekötő irodán keresztül.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
ENSZ?? Erdekes,hogy a sok Szankcioba amit E,Korea kapott eddig nem ugatott bele,hogy eleg
ma'r! Hogy eheznek stb milliok! Jol teszik.Hollywood bohocai szankcobol me'g semit sem vettek le
csak hozza adtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.