A venezuelai hatóságok vasárnap megtiltották az Európai Parlament öt képviselőjének beutazását, azzal vádolva az Európai Néppárt (EPP) tagjait, hogy "összeesküvési szándékkal" érkeztek a latin-amerikai országba – írja az MTI.

Összeesküvés vádjával európai képviselőket tiltottak ki Venezuelából

A magát ideiglenes venezuelai államfőnek nyilvánító Juan Guaidó, az ellenzéki többségű parlament elnöke (k) egy caracasi rendezvényen 2019. február 16-án, miután a Venezuelának szánt amerikai humanitárius segély első rakománya megérkezett a szomszédos Kolumbiába. A rendezvényen önkéntesek ezrei esküdtek fel Guaidónak a humanitárius segély szétosztásában.

A küldöttség egyik tagja szerint Juan Guaidó ellenzéki vezetővel akartak találkozni. "Kiutasítanak minket a venezuelai hatóságok" – mondta Esteban González Pons spanyol EPP-képviselő a caracasi nemzetközi repülőtéren felvett videoüzenetében, amelyet a közösségi médián osztott meg. "Elvették az útleveleinket, s nem indokolták meg a kiutasítást" – közölte. González Pons hangsúlyozta, hogy a venezuelai parlament hivatalos meghívására érkeztek Caracasba.

A hatalmától megfosztott ellenzéki többségű nemzetgyűlés házelnöke Guaidó.

A venezuelai fővárosba érkezett küldöttség soraiban González Pons mellett José Ignacio Salafranca és Gabriel Mato Adrover spanyol, Esther de Lange holland és Paulo Rangel portugál EPP-képviselők voltak.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Ariana Cubillos

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Persze, az Usa meg azt csinál, amit akar. T1G.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.