Nem tartják meg a visegrádi négyek és Izrael kétnaposra tervezett csúcstalálkozóját Lengyelország távolmaradása miatt. Ezt a cseh miniszterelnök jelentette be. Helyette kétoldalú tárgyalások lesznek az izraeli miniszterelnök, illetve a V4-hez tartozó többi ország vezetői között.

Az egész V4-Izrael csúcsot lefújják a lengyelek távolmaradása miatt

Fotó: AFP (korábbi)

Ezzel egy időben hasonló bejelentést tett Emmanuel Nahson izraeli külügyi szóvivő is. Közleményében azt írta, hogy "nem lesz teljes V4-találkozó", a magyar, a cseh és a szlovák kormányfő külön találkozik az izraeli miniszterelnökkel.

Andrej Babis közölte újságírókkal, hogy – mint fogalmazott – "többé-kevésbe abban állapodtak meg", a V4-ek és Izrael csúcstalálkozóját várhatóan az év második felében tartják meg, amikor Csehország lesz az országcsoport soros elnöke. Hozzátette, hogy még egyeztetni fog erről Orbán Viktor magyar és Peter Pellegrini szlovák kormányfővel. 

A V4-ek és Izrael csúcstalálkozója lett volna az első olyan értekezlet, amelyet a visegrádi csoport Európán kívül tart meg.

Ahogy arról már beszámoltunk, csúcsértekezlet amiatt hiúsult meg, hogy a lengyel és az izraeli politikai vezetők között az elmúlt napokban nyilatkozatháború bontakozott ki arról, hogy milyen szerepük volt a lengyeleknek a holokausztban.

A lengyelek ezután bejelentették, hogy nem vesznek részt a tárgyalásokon és még az izraeli nagykövetet is bekérették.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...néha,pontosabban időközönként ha valaki mindig szájba-teremtené a zsidó baszakodókat a világon feleannyi zavargás lenne.
...pl most mirevaló volt a lengyeleket okolni ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@advocat: ...a történelem is egy elég bonyolult dolog...
Úgy mint zsidók kb nyolcszáz éve vannak említve...a többi csk hozzáadott történelem.
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Az elmúlt 28-évben egy jelentős politikust se vontak felelősségre ez után se fognak ez csak gyerekes állom ...
Eladott Ország
@gulyasgyula: Hátha egyszer megvalósul az álom és a csútit és bűnöző bandáját felelősségre vonják, hiszen ezeknél nagyobb pusztítást az országban ezidáig senki sem végzett, Szent István óta.
hirarena.com/_user/image/kepregenyek/orban_viktor_elmebeteg_texttel.JPG
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Részben egyet értünk de azért nézd már meg kik lettek a volt Állami gazdaságok sok ezer hektáros földeknek , egyes még most is működő nagyipari gyárak a tulajdonosai ...Nevet nem írhatok mert már nem közszereplők de akkora értékek amit se Orbán se utána következők nem tudnak lenyúlni ...És közben az ország a csődszélére jutott és jött a bokros csomag ...Ezt tudják a politikai élet szereplői egymásról és ezért nem vonnak soha senkit felelősségre ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.