A 3500 fős településen lett Szlovákia első tiszta roma vezetése. Sokan csalást kiáltottak, saját szemünkkel néztünk körül, hogy megtudjuk, mi történt. Így kell nekünk, magyaroknak! Képtelenek vagyunk összefogni. Bezzeg a cigányok tudnak! – fakad ki egy idős hölgy, amikor a faluközpontban az önkormányzati választásról kérdezzük, amelyen egészen meglepő eredmény született. A felső-csallóközi Nagymagyaron járunk, a települést nemrég még tisztán a Magyar Közösség Pártja (MKP) vezette, vagyis ők adták a polgármestert és az összes képviselőt. A novemberi szlovákiai helyhatósági választásokon azonban nem csupán roma polgármestert választottak maguknak a helyiek, hanem az egész képviselő-testületet cigányokra cserélték.

Forrás: magyarhang.org
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Itt nem jött be a "magyar módszer", pedig kórként terjed ezek szerint rendesen.

"Ő azt érzékelte, hogy magyar riválisa óriási pénzeket költött a kampányra. Egy húszoldalas választási kiadványt is mutat, a hátoldalán a Jolly és Suzy mulatós páros fellépésére hívja a független jelölt a nagymagyariakat. Persze így is lehet kampányolni, Sztranyovszky nem is hibáztatja ezért magyar riválisát. Szerinte magyar ellenfele „félrevezető, megosztó és fenyegető” retorikájával nemcsak a falu magyar lakosságát osztotta meg, hanem mozgósította a cigány szavazókat is."

Vajon orbán mészáros pénztárnoka ide is befektet majd 1 stadionba? Vagy kórházat, bölcsit, óvodát, iskolát építünk nekik? Vagy babakkötvényt, házvásárlasi támogatást, mint más határontúlinak? Ja, és az egyház támogatását majdnem elfelejtettem, mert még azt is szoktuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.