A kanadai konzervatívok nagy érdeklődést tanúsítanak a magyar családpolitika iránt, számukra ez modell – tájékoztatta a Kanadában tárgyaló Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t telefonon.

A háromnapos látogatáson Kanadában tartózkodó Novák Katalin Ottawában és Torontóban folytatott megbeszéléseket a kanadai Konzervatív Párt vezető személyiségeivel, előadást tartott a tekintélyes Cardus Intézetben a magyar családpolitikáról és találkozott a magyar diaszpóra képviselőivel is.

Novák Katalin: a kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpolitika

Fotó, címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

Az államtitkár az MTI-nek elmondta: a kanadai konzervatívok kifejezetten keresik a kapcsolatot a Fidesszel, ezért találkozói és tárgyalásai egyúttal arra is alkalmasak, hogy a Fidesz nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökeként erősítse a két párt közötti kapcsolatokat is.

Novák Katalin mások mellett tárgyalt Lisa Raittal, a Konzervatív Párt helyettes vezetőjével, Candice Bergennel, a párt parlamenti frakcióvezetőjével, Andrew Bennettel, a korábbi konzervatív kabinet miniszterével, Ed Fast korábbi kereskedelmi miniszterrel és Michelle Rempellel, az ellenzékben lévő konzervatívok árnyékkormányának bevándorlásügyi vezetőjével is.

Az MTI-t tájékoztatva Novák Katalin kiemelte: a kanadai konzervatívok érdeklődtek a fiatalokat és a családalapításra készülőket segítő magyar intézkedések részletei iránt is, és sokat kérdeztek arról, hogyan lehet az adórendszer révén segíteni a gyermekvállalást és általában a fiatal családokat.

Michelle Rempel bevándorlásügyekért felelős árnyékminiszterrel az államtitkár a migráció kérdéseit vitatta meg. "Bár Kanada hagyományosan bevándorló ország, ugyanakkor náluk is fenyeget a rendezetlen és ellenőrizetlen bevándorlás, amely integrációs problémákat vet fel" – fogalmazott eszmecseréiről Novák Katalin. Elmondta, hogy a kanadai Konzervatív Párt – amely az ősszel tartandó választásokon jó eséllyel ismét kormányra kerülhet – szintén az erős határvédelem híve.

Novák Katalin helyi idő szerint csütörtökön este a torontói Szent Erzsébet templomban megnyitotta a keresztények üldözéséről szóló magyar kiállítást, és találkozott a magyar diaszpóra képviselőivel is. Egyúttal ellátogatott a magyar kormány támogatásával most épülő diaszpóra missziós központba.

"Tavaly indult el a Köldökzsinór programunk, amelynek köszönhetően a Kanadában született magyar gyermekek is jogosultak egyszeri támogatásra és babakötvényre, és ez nem is az anyagiak miatt fontos, hanem mert a kanadai magyarok érzik az anyaország támogatását" – hangsúlyozta az MTI-nek Novák Katalin államtitkár.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
röpcsit küldenek kanadából a ti nagy eszetekér! :)
kakaósbögre
legalább őket érdekli.ha már a magyarok kb,annyira szarták telibe a családokról szóló nemzetthy konzultációt hogy a kormány azóta is úgy tesz mintha meg sem történt volna. :D
RonaGyuri
Ráth Vég is intenzíven érdeklődne utánad! =))
namihami
...jelentette az MTI.
Legalább ezt. Ha már egyre inkább az jellemző rá, hogy csak a Fidesznek kedves hírek kerülhetnek be a köztudatba.
Desischado
Kötve hiszem, hogy a kanadaiak ennyire hülyék lennének.
justhpeter
Nos Katika ! Ideje, hogy végleg Kanadába költözz kedven konzervatívaid közé, s ha lehet végleg. Azért is hálásak lennénk, ha a csürhéből is vinnél magaddal egy-két válogatott nemzethy-keresztény példányt.
emerencia
A többségi itthoni magyar életviszonyok ismeretében hogyan képesek elfogadni a kanadai magyarok az orbáni baksist?
lampa laz
Ha olyan qva jó szerintük, miért nem jönnek haza? Akkor nem kellene Venezuelából ide röptetni a faxtudja milyen származású, magyarnak mondott, luxuskörülményekben tartott népséget. Ez nem bßa a fideszhívők migránsérzékenységét?
desiro
katika, mi van az ócsai szegény parkkal?
Még mindig üres?
Hol vannak az elcseszett milliárdok?
Kinek hazudoztok, ezt a rizsát csak a shikari, durbincs félék kajolják.
kissé felnőttem
Persze modell, mehetsz oda észt pénzt osztani. Mert innen 600 ezret ugymond kiebrugdaltak a feltételek hogy finoman irjam. Aztán 1-2 év után értékelj lesz 20,000 pénzes baba? a tőbbi meg marad nyomorban ?
Feltételek kellenek nem kábitás 35 milláról, meg a fedezet, a fizetésről ami titeket ugye havi 2 millás jövedelemnél nem hat meg
1 Karfiol 600 forint, 300Ft. egy kiló sárgarépa akkor még ebéd se nasi
két embernek, 5 nek mennyi kéne??? kiröhöglek bocs. nem itt élsz és álmodozol.Majd ha 10 órát a mezőgazdaságban kapálnál megnéznélek.ki vigyázza a kölyköket ? ha nem tudnád megfizetni?
Kutyaur30
Én meg a római pápa vagyok Katika nagysága...
nevemnick
Érdekes módon Kanada miniszterelnöke Justin Trudeau, nem jár-kel golyóálló mellényben az utcán, vagy páncélautóval húsz-harminc állig felfegyverzett testőrök kíséretében. Nem fél a kanadai bennszülöttek közé menni másodmagával, kivizsgálás után befogadja a háború elől, vagy egyéb menekülteket, (ezek közé már nem tartoznak a mi nemzetiségi ,,munkautálóink" egy ideje) és az annyira szidott liberális szociális háló működik. A dagadt tyúk által emlegetett konzervatívok szarnak a magyar orbáni ,,ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem mit csinálok" című tevékenységére, ők az országukért dolgoznak.
Úgyhogy elhúzhat ez e pich.. a francba.
kokopelli
nnnem tévesztette össze a "konzervatívokat" a "konzervgyáriakkal"? (;-()k

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.