Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóháza, a Bundestag bajor konzervatív alelnöke határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból.

Az alelnök a Passauer Neue Presse című lapnak nyilatkozva foglalt állást Juncker véleménye ellen.

Friedrich a héten a Twitteren is védelmébe vette a magyar plakátkampányt, miután egy újságíró antiszemita és EU-ellenes hecckampánynak minősítette.

Mindig ugyanaz a lemez: aki nem baloldali, az nem demokrata, aki Sorost bírálja, az antiszemita, aki Európa határait védi, az embertelen. Vannak még ilyen klisék a tarsolyában?

- írta a közösségi oldalon.

Elmar Brok, a nagyobbik német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) befolyásos EP-képviselője ugyanannak a lapnak nyilatkozva óva intett az elhamarkodott lépésektől. Kijelentette, hogy meg kell várni, amíg az Európai Bizottság befejezi a témába vágó vizsgálatait.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a pénteki Süddeutsche Zeitungban megjelent nyilatkozatában a plakátkampányban Junckerrel szemben megfogalmazott állításokat elfogadhatatlannak nevezte.

A ZDF német közszolgálati televízió csütörtök este sugárzott Maybrit Illner című műsorában a Fidesz kizárásáról nem beszélt, hanem azt mondta, hogy európai alapértékekből Orbán Viktor sem kaphat kedvezményt, sem a néppárton belül, sem azon kívül.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hans-Peter Friedrich is elmebajos!!!??? Ugyanolyan, mint orbán!!!?? Szerencsére nem sok szava van, hiszen a CDU elnöke, Sröder is elutasította orbán idióta propagandáját!!!
Jozefina
Hans-Peter Friedrich is elmebajos!!!??? Ugyanolyan, mint orbán!!!?? Szerencsére nem sok szava van, hiszen a CDU elnöke, Sröder is elutasította orbán idióta propagandáját!!!
kokopelli
@Jozefina: Kissé..,és kissé a bajorok (CSU) fontosságát szeretné bizonyítani ahová a Zorbán
is dörgölödzik,mert a CDU-nál nem megy neki!!A "Szövetségi Gyűlés" (és nem alsóház!) helyette-
seként is kell neki néha vakkantani! A Sőder elutasítja,mert ő egy "frank" és nem egy paraszt bajor!
A bajoroknak mindíg hőzöngeni kell bizonyításképpen,mint a kis pulinak a komondor mögül! (;-))
Desischado
Még jó, hogy ennek a címeres ökörnek nem sok szava van. Akkor ölelje a keblére orbánt és húzzon el vele a náthásba! Ingyen odaadjuk!
namihami
Na, ezt viszont leközölte az MTI.
Nem mindig ilyen precíz!
advocat
Menjenek a francba. Ezért az ez évi német látogatás elmarad. Mármint az enyém. Tudom. Magánügy. De ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.