Az Európai Néppárt (EPP) egyik horvát tagja, a HSS (Horvát Parasztpárt) vezetése vasárnap úgy döntött, hogy kilépnek az EPP-ből.

Orbán Viktor miatt kilép az Európai Néppártból egy horvát párt

A párt honlapján megjelent közleményük szerint ez az EPP már nem az az EPP, amibe annak idején beléptek. Egyrészt zavarja őket, hogy "más EPP-s horvát pártok" véleményét veszik csak figyelembe. Itt nyilván a kormányzó HDZ befolyására gondolnak, amelynek ellenzékeként politizálnak otthon. 5 parlamenti képviselőjük van a 151 tagú horvát parlamentben.

A párt vezetői az indokok között azt is felsorolták, hogy nem akarnak azonos pártszövetségben maradni Orbán Viktorral, Alexander Vucsiccsal és Antonio Tajanival, akiknek politikája már nem olyan, mint a régi néppárté volt.

Külön kitértek arra, hogy Orbán Viktor köre sajtótermékeket vásárol fel, amelyek gyűlöletkeltő propagandát terjesztenek.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Lassan mindenhol rájönnek,hogy nagy gáz lesz odatartozni,ahová orbán is.
namihami
Rohamosan nő a Vezér népszerűsége. Mindig ezt mondják, igaz csak a haverok és beosztottak.
advocat
Ha egy - ugyan kis párt is kilép (jöhet a következő) - akkor jobb, ha Viktorék elfelejtik a Néppártot. Merkelék gondolkodhatnak, mi nekik a jobb, ha nem jön a következő! Skandinávok, hollandok,stb... Szóval a FIDESZ lassan már ténylege veszélyes lesz az unióra!
Commenter
A horvát kisgazdáknak sem tetszik már a házipálinka-készítő és sertésfeldolgozó, az illiberális demokrácia és a neokeresztény demokrácia nagy feltalálója, pedig még stadiont is épített nekik. Lehet, nézhet máshol nyaraló után a vezír.
almalibre
Nem rémlik horvátokkal kapcsolatos ”gyűlöletkeltő propaganda”…
Lepényleső
A horvátok szabadon dönthetnek,esélyünk sincs hogy a magyarok horvátok lehessenek?
Eladott Ország
@almalibre:Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága Dubajban, megújíthatják a Hernádi Zsolt elleni nemzetközi elfogatóparancsot
444.hu/2018/11/17/horvatorszag-javara-dontott-az-interpol-vegrehajto-bizottsaga-dubajban-megujithatjak-a-hernadi-zsolt-elleni-nemzetkozi-elfogatoparancsot
,,Horvátország még mindig nem tartja tiszteletben a nemzetközi bírósági döntéseket"
Arra tetszik gondolni a kormány, hogy ,,a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette." ? Mert amióta poltpeti az úr, azóta nem igazán van hitele az ilyen ügyészi vizsgálatoknak. (Elios Zrt. pl.)
Mindamellett ugyebár tudjuk, hogy mennyire tartja a szarbán kormány tiszteletben más országok (pl. Macedónia) törvényeit.
Yoda69
Ezt kellene tenni minden más normálisan gondolkodó pártnak is, akkor talán Weber kirugna a fideSSt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.