Egységfront kezd kialakulni Európában a Fidesz ellen. A kormány plakátkampánya lehet a kiváltó ok.

Skandináv összefogás Orbán ellen: a svédek után a finnek is kizárnák a Néppártból a Fideszt

Fotó: Twitter

Eléggé kiverte a biztosítékot a múlt héten az európai vezetőknél a kormány új plakátkampánya: többek között a svéd konzervatívok rendkívüli frakcióülést kezdeményeztek, hogy a Fideszt kizárják a Néppártból.

Bár a Néppárt vezetői egyelőre nem csatlakoztak a Fidesz kizárását forszírozókhoz, a svédek mellé a finnek is felsorakoztak: Petteri Orpo finn pénzügyminiszter, a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) vezetője pénteken a Twitterre írta ki, hogy a Fidesz ezúttal túl messzire ment, és hogy itt az idő, hogy elkezdjék a néppárti tagságának felülvizsgálatát.

A svédek által kezdeményezett kizárás megszavazásához a Néppártban legalább a pártcsalád hét tagjának szavazatára van szükség legalább öt országból.

(hvg.hu)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
@Commenter: Már elő van készítve a Fidesznél a kirúgás, azért hangoztatják, hogy ez már nem az a Néppárt, amibe ők beléptek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Jól van, csak így tovább. Megérte a finneket (is) vérig sérteni a Nomád Játékokon? Remélem, a Fidesznek valóban felkel egy új világrend. Az Európai Néppárton és hamarosan a hatalmon kívüli "világrend is."
advocat
Ha svédek, finnek kilépnek (esetleg a hollandok is), meg a kis horváth párt is, van-é annyi képviselőjük, hogy inkább a Fidesz? Vagya néppártnak inkább Viktor kell. Akkor kenjék a hajukra!
solidedge
Piszok skandinávok. Nem értik meg hogy Orbán a demokratikus közegtől irtózik. El akarják tőle venni a hőn szeretett diktatúrát amitől olyan boldog.
nevemnick
Magyar/nagy arc diplomácia eredménye.
Végül röptetés lesz a néppártból...
Commenter
@nevemnick: az lehet, hogy megtanul magánrepülő nélkül is repülni, csak attól félek hogy pont a kirúgásra játszik. Az EU-ból így már csak egy lépés kivezetni bennünket.
nevemnick
@Commenter: az a helyzet, hogy az euból történő kilépéshez már nem lesz bátorsága a biszbasz kormánynak, mert a ruszki tipúsu diktatúrából/befolyásból elege van a magyarok többségének. Ha ezt meglépné akkor annak Magyarországon beláthatatlan következményei lennének...
Ezt biztosan állítom.
Commenter
@nevemnick: elhiszem, amit írsz. Viszont ez az ember a hatalma megtartása érdekében bármire képes. Inkább vesszen az EU-s pénz, mert ő maga már így is elég gazdag. A káoszra is vevő, arra is, hogy beláthatatlan akár polgárháborús körülményeket teremtsen, és majd hagyja hogy akár újból az oroszok tegyenek rendet...
Clavigo
Hírünk a világban...büszke meg erős,,meg izé,,Lassan mindenkinek büdös lesz ennek a Telefingott Búvárruhának a társasága..
nevemnick
@Commenter: az biztos, hogy vevő rá, de egy komolyabb fellépésre (és pláne olyan helyzetben) beindulhat nála a kígyó effektus, lásd a netadót. Pedig ,,csak" százezren voltak... A ruszkik beavatkozása meg megmozgatná a szövetséges haderőt is, ami egyenlő lenne a harmadik világégés kezdetével. Józan gondolkodású ember az ilyen esetekben meggondolná magát... de ha nem, akkor minden ódiumáért vállalnia kell a felelősséget.
menekült
@Commenter: Már elő van készítve a Fidesznél a kirúgás, azért hangoztatják, hogy ez már nem az a Néppárt, amibe ők beléptek.
Eriksson
A Néppártnak nem érdeke a Fidesz kizárása, mert akkor a saját többségük kerül veszélybe.
Egyébként is, szerintem ez a kampány része. Azért fenyegetik a Fideszt, hogy az esetleg hasonlóan gondolkodó "populista" pártokat elrettentsék Orbán követésétől. Mert akkor nekik is lapát.

Az vajon milyen demokrácia, ahol kizárással fenyegetőznek ha valamely ország képviselete másképpen gondolkodik, mint a fősodor?
Éppen az a diktatúra, amit ma az Eu. képvisel, ráerőltetné az akaratát minden tagállamra. Holott ahány ország, annyi identitás, nem lehet a népeket egy kalap alá venni.
Peller Anikó
Na gecik, mennyit liian pitkälle ? A pofonért.
menekült
@Peller Anikó: 0rbán mindig túl messzire megy, de most mégis közel volt a pofon. :)
Commenter
@nevemnick: de ez nem egy józan gondolkodású ember... :(
Commenter
@menekült: minden változik.A Fidesz sem az a párt már, amilyen pártként a Néppárt tagjává vált. Ma már, ahogy többen mondták a Fidesznek sem a Néppártban, de még az EU-ban sincs/sem lenne helye.
nevemnick
@Eriksson: az vajon milyen ,,demokrácia" amilyen Magyarországon van? (nem kell válaszolnod, mert tudjuk)
menekült
@Commenter: Sőt, a magyarok között sincs helye. A süllyesztőben, na ott jól mutatnának.
Commenter
@menekült: egyszer már nagyon közel kerültek a süllyesztőhöz. Aztán a polgári köröknek köszönhetően talpra álltak. Most viszont, ha esetleg beüt az államcsőd a rendszert is magával rántja, és onnan már nincs talpra állás...az államcsődöt még nem élte túl az a hatalom amelyik azt generálta...
Eriksson
@nevemnick: Az unió eleve a tagállamok közötti hatékony gazdaság és kereskedelem céljából alakult. Sőt, a volt szocialista országok piacbővítés céljából lettek bevonva. Nem azért, hogy kellett az iparuk, a mezőgazdaságuk, hanam azért, hogy a saját túltermeléseiket legyen hová lepasszolni.
Annak idején szó se volt arról, hogy egymás belügyeibe is beleszólnak. Most pedig arrafelé haladunk, hogy uniformizálni szeretnének az európai népet minden jöttmenttel.
Mindegy, mely állam tagja, hogy fehér, vagy fekete. Nő-e, vagy férfi. Minél zűrösebb, annál jobb.

Ehhez képest Magyarország minden valós vagy vélt diktatúrájával együtt még mindig a béke szigete.
csipetke
@menekült: 12:04 Hát persze,hogy már nem az a néppárt,amibe a fidesz belépett...Keményen dolgoztak/dolgoznak rajta,hogy mindent szétbarmoljanak,nemcsak a néppártot,hanem az EU-t is.Asszem nyugodtan mondhatjuk,hogy a fidesz Európa szarkavarója
1magyar
A horvátok fogadhatják a muszlim migriket, nem szól bele Orbán, a svédek is azt csinálnak amit akarnak és a svéd nép hagyja.
Ez a néppárt már nem európai, legalábbis a vezetőik. Orbán a legelőrelátóbb miniszterelnök.
csak úgy....
@1magyar: és ezt Te,a havi 30.000Ft ,rokkant nyugdíjadból ókumuláltad ki? Eselleg dobott a fidesz, a havi 30ezredre vagy valóban ennyire buta teccö lenni? Mit fizethetnek a nap/ nyalásért ? Meggyözödésbü nem lehet valaki ennyire korlátolt...,vagy tévedek?
csak úgy....
@Eriksson: az téged csöppöt sem zavar,hogy a balti államokon kívül ,Magyarországon a leg több a gyilkosság ?
az öngyilkosokról nem is beszélve,persze ha ez köll neked a béke szigetéhez...,sok sikert.
justhpeter
Érdekes lesz kivárni melyik jön előbb, a kizárás vagy a gazdasági ellehetetlenülés.
Commenter
@justhpeter: Talán mindkettő egyszerre. Ha kizárják őket, a biztos hogy elindít egyfajta lavinát. Esetleg azonnal megindítják végre a 7. cikkely szerinti eljárást és akkor elkezdik végre gazdaságilag is szankcionálni őket. Miért is várnának 2022-ig ezzel (is)?
csak úgy....
@Shikari: 14:55 re ! kettyós tibi ! ,hát nem ti köpköditek körbe európát a baromságaitokkal? :)
Eriksson
@justhpeter: 14:55 Kizárni nem lehet, esetleg elüldözni. Mint a Briteket.
polar450
@Eriksson:
"A svédek által kezdeményezett kizárás megszavazásához a Néppártban legalább a pártcsalád hét tagjának szavazatára van szükség legalább öt országból."
Eriksson
@polar450: Éppen most toborozzák őket.
Bár a magyarok egymaguk is ki tudnának állítani ennyit.
csak úgy....
@Shikari: csak a hülyeségeidre reagáltam,remélem azt még szabad ! :) egy kiscsoportos ovis ,értelmesebb ,mint te...
csak úgy....
@Eriksson: te biztos vagy abban,hogy egy milliáros arra áldozná a vagyonát,hogy európát elárassza migránsokkal?
akik sikeres üzletemberek, azok idióta dolgokba nem fektetik a pénzüket, hiába meséli ezt a fidesz,dömötöröstü mindenestü!
az a te ,külön problémád ,ha ezt bé is nyalod nekik...
te fogékony lehetsz a hazugságokra,fogadok,hogy kádáréknak is be vetted,hogy a kapitalisták a szakadék szélén...
nevemnick
@Eriksson: - bocs, de az iparunkat gazdaságainkat már az euba lépés előtt elorozták az urielvtársak.
- 2004-ben aláírta a kormány a nép többségi valós felhatalmazására az unióba belépést és az egyezményt, amelyben az unió alapokmányában le van fektetve, (jobb szavat nem találtam rá) a közösségi miheztartás. Ez az amit a kormány több pontban nem tartott/tart be.
- a gazdaság és ipar fellendítésére kapott támogatást!!! az utóbbi majdnem egy évtizedben nem az ország javára használta fel ez az illegitim kormány.
- a migráncsos duma nagyon él - de csak Magyarországon a biszbasz kormány jóvoltából.

- akik a farok rossz végén állnak a qrmányuk vezényletével sajnos az a magyar nép.

..és lehetne még sorolni.
Eriksson
@nevemnick: Van igazságod. Valóban az elvtársak már akkor kiprivatizálták az állami ipart, cégeket, amikor még nem volt unió. De ez már annak a jegyében zajlott. Emlékezetes, hogy évekig lebegtetve voltak az unióba való belépés feltételei, ami arról szólt, hogy minden állami céget meg kell szüntetni a racionalizálás érdekében. Megkezdődött a nyugati tőkeerős cégek érdeklődése a magyar ipar iránt. (Sőt, már a rendszerváltás előtt is). Mindent felvásároltak, és ami hasznos volt, azt megtartották, ami konkurencia lehetett a saját cégüknek, azt bezárták. A hazai piac szinte megszűnt, a nyugati multik áldásos térnyerése következtében.
2004-re az ország teljesen készen állt az unióba való belépésre.
csak úgy....
@Eriksson: Az "elvtársak" ? Csak az "elvtársak"? Te ,ill ti nagyon kenitek,maszatoljátok a dolgokat!
A rendszer váltás elött mindenki elvtárs volt, így szerezte meg Orbán Gyözö ,szerintem tisztességes úton a köbányát!
töled néha szédülni lehet,mert úgy akarod bizonyítani a hülyeségeid,hogy annak se füle se farka!
miért nem tanácsolod a fidesznek,hogy lépjenek ki,ebbü a szarbu és a volt orosz tesókkal...eselleg?
Nagyon szelektíven látod a dolgokat,nem akarlak gyözködni semmiröl,majd tapasztnyalsz...,azt lehet fölnött fejjel,sött ...késöbb is! Remélem megéred a totális orbanizmust, ...csak vicceltem! téged az sem húzna ki,az agyilag szarból, a gyerekeid,unokáid ,...nem tehetnek rólad!
Eriksson
@csak úgy...: Hány éves vagy kicsikém?
csak úgy....
@Eriksson: ösmerkedni akarsz vagy a tényekröl beszélni ? kicsikém? honnan gyütté te,hogy az adataimra vagy kíváncsi?
ez még az önkéntes rendöri múltadból származik vagy már a területfölügyelöböl?
Eriksson
@csak úgy...: A kérdés csupán azért volt, mert egy óvodás elmebeli képességeivel rendelkezel. Kuksolj a kiscsoportban, fésüld a babáidat, az a neked megfelelő elfoglaltság.
csak úgy....
@Eriksson: Nem lepsz meg! :) Te egy annyira 1 ügyü fráter,hogy az már siralmas! :(
Abban,hogy ha kipúsztul az emberiség, a te kezed is benne lesz...,persze te ezt sem érted ...
Oscarra javasollak a majmok bojgólyában nyújtott szinészi képességeidért...
Eriksson
Figyelj picikém. Pont olyan vagy mint egy rosszul nevelt kiskutya, aki visítozva kapkod az emberek nadrágszára után.
Ezen rágódj: www.allatabc.hu/shop/image/uploaded_files/kutya/bentokronen_snacks.jpg
Borsodi
Ránk nézve szégyen de jogos ha a fideszt kizárják a néppártból.Nem a népet védik,ha nem magukat a felelősségre vonástól.Ezért kell,hazudozni félre tájékoztatni a hiszékeny embereket,(hülyéket)
civilkontroll.com/ket-nagyvarosnyi-embert-dobhatnak-utcara/
csak úgy....
@Eriksson: Na nem akartam nagy dobra verni a véleményem rólad...és éppen ezért nem is fogom! :)
Nem akarok ,veled egy "csordában legelni" ,kinek mindenkiröl ,ismeretlenül csak a szart fröcsögi...,öcsi!
Desischado
Jó lenne már, ha végre lépnének is! Remélem, ha kizárják őket, akkor végre elkezdenek a dominók dőlni, és végre megfordul a sikerszériájuk!
Eriksson
@Horizont: Elolvastam az általad beidézettet. Szerinted mi lesz a pont az i-n? Vagy csak egy szófordulat a cikk végére, csattanóként?
Eriksson
@Horizont: Nem tudod, de elhiszed? Arra sem vehetsz mérget, amiben biztos vagy. Hát még arra hogy lehetne, amiről semmit sem tudsz, csak valaki mondta.
Kérdésedre válasz: IGEN!
Ne felejtsd el, hogy Magyarországra is ömlenek alapítványi meg egyéb pénzek sok felől, amikkel igen jól jár az, aki hozzáfér. Egyik csatornán jön, a másikon megy, szinte elvárás már. Ez így működik.
kereső
@Horizont: Onnan Te ne várjál egyértelmű választ! Mestere a mellébeszélésnek-mint bodóné-.
tudode
ŐFÉLESEGGE önelégülten nyugtázza hokizsebbe dugott kézzel, hogy azt EU-t is sikerült MEGOSZTANIA.
.
Ő lett a főszereplő, ellentétben KÓDISKÉNT a Szegény Dzsoni és Árnika c. MESEFILMBEN, ahol a kisebbséggel azt énekelte "Rabló voltam, könyvet veszek":
.
------ Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
.
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4&t=423s
.
És BAZI NAGY lett
.
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Tehát INNEN indul a CSODállítias feltűnése!
Eriksson
@Horizont: Mondanám a kedvenc szófordulatodat, de nem akarlak megsérteni.
Te sosem hallottál azokról a civil szervezetekről, akik erősen támogatnak különböző néprétegeket?
Szégyenkezni inkább neked volna okod, mert nem elég, hogy tudatlan vagy és kirekesztő, de ráadásul hülyeségeket beszélsz és arcátlanul minősítgetsz. Én sose tettem veled ilyet.
Egyébként, ha nem tudod helyén értelmezni a szavaimat, az nem az én hibám.
További szép napot kívánok.
csipetke
@Horizont: 15:07 Hiába magyarázol olyan embernek,akinek nem bántja a szemét a mértéktelen lopás,urizálás,egyéb elmebeteg dolgok,mint pl a sok stadion,de a fontos dolgok,mint az EÜ,és az oktatás lezüllesztése a béka segge alá.Az EU országoknak is ezért van tele a hócipőjük orbánnal,mert már teljesen nyíltan lopják el azt a pénzt,amit a tagországok lecsengetnek.De ennek tetejébe itt ez az agyatlan plakátkampány,vagy az,hogy újra levelet küld orbán mindenkinek rohadtsok pénzért,magyarázandó a bizonyítványát.Van egy olyan érzésem,hogy durbincs,és sikari mellett van itt még más fizetett troll is,akivel nem érdemes leállni vitatkozni
1magyar
Szégyen ezekre a vezetőkre nézve, hogy az európai Fidesz helyett az afrikai muszlim migriket támogatják inkább.
Elárulják a saját- és európai állampolgárokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.