Zebegényben vette fegyverét a Ján Kuciak és menyasszonya életét kioltó bérgyilkos – írta meg a Magyar Nemzet.

A gyilkos fegyvert egy helybelitől 3000 euróért vásárolhatták

- írja a lap.

A Zebegényben szerzett Parabellum ügyében a magyar rendőrség eljárást folytat az eladó ellen, lőszerrel való visszaélés gyanújával. Eljárás folyik a fegyver előző eladójával szemben is, akitől hozzájuthatott a pisztolyhoz a zebegényi férfi.

A Magyar Nemzet információi szerint a gyanúsított azonosításához nagyban hozzájárulhatott a gyilkosság időpontjában Nagymácséd felett áthaladó amerikai műhold felvételsorozat, amin állítólag felismerhető a rendőr, amint bemegy, majd néhány perc múlva kijön a házból.

A gyanúsítottak mobiltelefonján megtalálták az újságíró címét és fotóját is, Nagymácsédon is többször jártak, a térfigyelő kamerák rögzítették őket.

Emellett a szlovák hatóságok közölték, hogy

az elkövetők a bérgyilkosság előtt többször is megnézték a Google Street View-ban Kuciákék házát.

Magyarországon vette fegyverét Kuciak és menyasszonyának gyilkosa

Koszorúk Ján Kuciak meggyilkolt szlovák tényfeltáró újságíró sírján a szlovákiai Trencsénselmec temetőjében 2019. február 20-án. A 27 éves Kuciakot és élettársát 2018. február 21-én agyonlőtték a szlovákiai Nagymácséd (Velka Maca) faluban lévő otthonukban. Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak

Ján Kuciakot és barátnőjét tavaly február végén találta meggyilkolva Nagymácsédon lévő családi házukban a rendőrség.

Kuciakot és menyasszonyát az eddigi adatok szerint azért ölték meg, mert az újságíró adócsalásokat tárt fel, és a miniszterelnök pártjának az olasz maffiával fenntartott kapcsolatát feltáró cikken dolgozott.

Azt kívánta bemutatni, hogy a ’Ndrangheta hogyan hálózta be Szlovákiát, és milyen üzleti kapcsolatokat épített ki politikusokkal.

A gyilkosság példátlanul nagy vihart kavart Szlovákiában, a tömegtüntetések hatására lemondott Robert Fico kormányfő, távozott a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány is.

A szlovák rendőrség tavaly szeptemberben nyolc személyt vett őrizetbe Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása ügyében folytatott nyomozás során.

Előzetes letartóztatásba helyezték a révkomáromi volt rendőrt, Szabó Tamást, Marcek Miroslavot, Andruskó Zoltánt és Alena Zsuzsovát. Mint kiderült, Andruskó együttműködött a hatóságokkal, és részletes vallomást tett; a többiek azóta is tagadnak.

Forrás: Magyar Nemzet

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nálunk meg maga az állam a maffia és büszkék rá.
human
Nálunk meg maga az állam a maffia és büszkék rá.
kereső
Nálunk csak úgy, az utcáról beesve lehet fegyvert vásárolni magánszemélytől???Megáll az ész. Ez a fene nagy rend belügyminiszter úr?
Zeta
@kereső: a rendcsinálásnak ez a része nem fért bele abba a bizonyos kéthétbe!
menekült
@Zeta: Vagy: Pintér így értette a rendcsinálást.
Lepényleső
Bűnügy esetében a klasszikus; Keresd a nőt! Aztán van aki a pénzre esküszik. Itt mennyivel
egyszerűbb;a keresztapa hol is lakik???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.