Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közleményben gratulált Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezetőnek a térségben tett diplomáciai erőfeszítéseihez. Pompeo sikeresnek minősítette Guaidó tárgyalásait.

Mike Pompeo gratulált Juan Guaidó sikeres diplomáciai lépéseihez

A magát ideiglenes venezuelai államfőnek nyilvánító Juan Guaidó, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetője a Nicolás Maduro venezuelai elnök lemondását követelő caracasi tüntetésen a feleségével, Fabiana Rosalesszel 2019. március 4-én, miután hazatért dél-amerikai országokban tett utazásáról.

Az amerikai diplomácia vezetője megelégedettségének adott hangot azt illetően is, hogy az ellenzéki vezető épségben és biztonságban tért vissza Venezuelába.

A nemzetközi közösségnek össze kell fognia és el kell érnie, hogy véget érjen Maduro brutális rezsimje, és megkezdődjék a demokrácia békés helyreállítása Venezuelában

- fogalmazott közleményében Pompeo. Leszögezte egyúttal, hogy "az Egyesült Államok és a szabadságszerető nemzetek Juan Guaidó ideiglenes elnök mellett állnak", mert Guaidó és az ellenzéki erők a szabad és tisztességes választásokkal ismét megteremtik a demokráciát Venezuelában.

A külügyminiszter üdvözölte azokat a híreket is, melyek szerint a venezuelai hadsereg és biztonsági szolgálat elismerte Juan Guaidót ideiglenes elnöknek.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Fernando Llano

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Pompeo !!! USA a szabadsa'gszereto" orszagok melett all!Fo"leg ha olajuk is van.A tobbi orsza-gott csak ugro deszka'nak hasznalja'k.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.