Több mint kétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Belgiumban, ami nagyjából kétszázalékos emelkedést jelent a 2017-es számokhoz képest - jelentette a helyi sajtó kedden. A hivatalos adatok szerint 2357-en választották a "kegyes halált" 2018-ban, legnagyobb részben...

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Hiába is várjuk hogy legalizálják gyógyíthatatlan végstádiumú betegek esetében szigorú orvosi és jogi szabályozás között az aktív eutanáziát, amíg a "passzív" így is évek óta bevett gyakorlat és kiirthatatlan gyakorlat olyan mint a hálapénz. Ez a neo keresztény kormány semmi ilyesmit nem fog engedélyezni. Olyan rossz állapotban van sajnos az egészségügy hogy egy falunyi ember meghal így is kórházi fertőzésekben.
Eriksson
A magyar szokásokba, kultúrába nem illik bele az eutanázia, és amúgy is sok etikai kérdést vet fel a probléma. Ki dönti el pontosan, hogy kinek, mikor jött el a netovább?
A hozzátartozó kérését elsősorban orvosoknak kell szigorúan elbírálni, de az is lehet, hogy az megbánja, mire odakerül a sor. S az se járható út, hogy a beteg maga kéri. Mert ha képes rá, még nincs végstádiumban.
Egyszerűbb a dolog, ha a beteget fájdalommentes állapotban tartják, amíg el nem jön magától a vég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.