Miközben a britek rettegnek, hogy ha rosszul sül el a Brexit, tél végén nem jutnak hozzá a megszokott spanyol primőrökhöz, a spanyol fogyasztók egyre több importált terméket fogyasztanak.

A spanyolok frissgyümölcs- és -zöldségimportja mennyiségben 8 százalékkal, értékben 9 százalékkal nőtt tavaly, elérve a 3,3 millió tonnát és a 2,757 milliárd eurót.

Az avokádó, a kivi és az alma volt a három leggyakrabban importált gyümölcs, míg a zöldségek sorát a burgonya és a zöldbab vezette – írja a Syngenta blog.

A vámadatok azt is mutatják, hogy a spanyol gyümölcs- és zöldségfélék exportja 2018-ban nagyjából stabil maradt, fenntartva az elmúlt három év tendenciáját. A szállítmányok értéke 1 százalékkal 12,832 milliárd euróra emelkedett, míg a volumen ugyancsak 1 százalékkal 12,5 millió tonnára csökkent.

A zöldségexport mennyisége 4,4 százalékkal 5,3 millió tonnára nőtt, az értéke pedig 0,4 százalékkal 5.290 milliárd euróra bővült.

A kategórián belül a paprika, az uborka és a saláta mutatta a legnagyobb mennyiségi növekedést, míg a paradicsomból származó exportbevétel 7,5 százalékkal 927 millió euróra csökkent változatlan, 812 571 tonnás mennyiség mellett.

(Syngenta blog, agroinform.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hol? Mert itthon nem nagyon lehetett hallani a földön a zajos dörrenést.
Csizmás Kond
...szerintem ez az egész brexites élelmezési marhaság egyazon politika része...szerintem angliának is van termelőegysége és nem hal éhen néhány kieső exporttermék miatt.
...de akinek a mindennapi hülyeséget be kell adni az csak vegye be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.