Két éve történt az eset.

Felfüggesztett börtönt kapott egy rendőrt megütő tüntető
Fotó: Mónus Márton/MTI

Nem jogerősen egy év négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy tüntetőt, aki arcon ütött egy sorfalban álló rendőrt a budapesti Kossuth téren 2017 áprilisában – közölte a fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

Fürcht Pál a közleményben azt írta, a 44 éves férfi egy délutáni, rendőrök által biztosított tüntetésen vett részt, ahol a Parlament lépcsősora előtt

a tömeg előrenyomulásának megakadályozásában részt vevő, szolgálatban lévő egyik rendőrt arcon ütötte.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A bíróság a férfit a vádban bűnösnek mondta ki, és nem jogerősen egy év négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Orbán Viktor évek óta semmibe veszi a munkavállalók jogait és követeléseit, nem érdeklik őt a dolgozók munkakörülményei, sem bérköveteléseik. A sztrájktörvény átírásával jóformán ellehetetlenítették a munkavállalók érdemi sztrájk lehetőségeit, amely tökéletes út a rabszolgaság felé. A magyar kormány az állampolgárokkal nem kíván sem most, sem a későbbiekben tárgyalni. A kormány nem tartja be a játékszabályokat, miközben az ellenzék, valamint a magyar társadalom is úgy viselkedik, mintha törvényes keretek között le lehetne ültetni a kormánytagokat egy tárgyalóasztalhoz. Ezt nagyon gyorsan el kell felejteni. Egy sztrájkhoz nem kell engedélyt kérni sem Orbán Viktortól, sem pedig Semjén Zsolttól. Egy sztrájkot meg kell szervezni, majd meg kell tartani. Rendszert váltani nem udvarias módon, hanem rendszerellenesen, a polgári engedetlenség eszközével lehet. Orbán Viktor nem fogja a hatalmát adni, csak azért mert erre megkéri őt a nép. Orbán Viktor magasról szarik arra, mit kíván a nép, számára kizárólag a hatalom a fontos.A törvényeket ők írják, méghozzá úgy, hogy azok minden esetben az ő hatalmukat segítse elő. Elég csak megnézni a fideszes Domokos László vezette ÁSZ-t, amely több ellenzéki pártot is elkaszált – feltételezhetően a kormány parancsára –, miközben a Fidesz-KDNP gazdálkodásában nem találtak semmi gyanúsat. Persze hogy nem találtak, hiszen egy volt párttagjuk „ellenőrizte” az egészet! Mit várunk a törvénykezéstől, a jogszabályoktól, amikor a fideszes Polt Péter dönt arról, hogy végső soron ki kerül bíróság elé és ki nem? Mit várunk akkor, amikor párthű polgármesterek kezében vannak városok és falvak, ahol a másként gondolkodókat ellehetetlenítve félemlítik meg a lakosságot? Komolyan azt várjuk, hogy a játékszabályokat betartva, a kormány majd le fog ülni az ágazati szakszervezetek vezetőivel, hogy bérekről és munkaviszonyokról tárgyaljanak? Ugyan már! Ébredjünk fel végre ebből a hazug álomból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Eladott Ország: Köszönjük, de nem vagyunk szegények. Jó munkáért jó fizetést adnak, a munkakerülők meg nem érdekelnek!
Shikari
@csak úgy...: Takarodjál már majom!
Shikari
Letöltendőt kellett volna kapnia, de előtte eltörni a kezét!
csak úgy....
@Shikari: majom az anyád fára mászós kölyke,különben igazad van! rendört nem szabad bántani ,mert az sokba kerül!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 12:25; A nemzetközi híreket, statisztikai adatokat szoktál olvasni, mert úgy látom a fejed állandóan a fidesz seggében landol. Bizony a volt keleti blokk is megelőzött, Bulgáriát kivéve és az elmeroggyant bűnöző cigány gazdád 2030-ra az öt legélhetőbb európai országról hadovál és utolérjük Ausztriát. Sürgősen orvoshoz kéne már küldeni a kenyéradó gazdádat, de lehetőleg ne közpénzből, hanem a lopott milliárdjaiból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok