Orbán Viktor magyar miniszterelnök bocsánatkérése első jelzés, ez azonban még nem oldja meg a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságával kapcsolatos alapvető kérdést – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje.

Folytatódik Orbán vesszőfutása: Weber szerint jó dolog a bocsánatkérés, de kevés

Weber Karlsruhe városában beszélt erről a német Kereszténydemokrata Unió európai parlamenti választásokkal kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Felszólította a magyar kormányfőt, hogy vessen véget a Brüsszel-ellenes kampánynak és rendezze a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) ügyét. Kijelentette: ezekben a pontokban nincs helye vitának. Úgy fogalmazott, hogy az EPP berkein belül nem engednek az alapjogi kérdésekben.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök a dpa német hírügynökségnek Münchenben adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a magyar miniszterelnök bocsánatkérő levele nem oldotta meg a problémákat az EPP-n belül.

Fontos jelzés, ha valaki bocsánatot kér megfogalmazásokért. Mindig arra kell törekednünk, hogy hidakat építsünk és elejét vegyük a szakadásoknak. Az EPP ugyanakkor egy értékközösség. Az értékek pedig nem képezik alku tárgyát

– hangsúlyozta Söder

Söder kijelentette: Orbán Viktornak kell döntenie arról, hogy milyen irányt akar követni.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
r2d2
@durbincs: „Szörnyü módon járnak el, hiszen ha török jobbágyot tartok, megkell néki engednem az Alkoránt, ha sidót, a Talmudot.”
Peller Anikó
Ha ez a webber vagy bárki más azt képzeli, hogy a gecit meg lehet változtatni, az debil.

A geci oly mélyen beásta magát a harácsolásba és a nemzetvesztésbe, hogy ő már nem válthat irányt. Ő csak előre menekülhet, mert mögötte csörögnek a láncok és a cellaajtók. Leszarja a kisded játékaitokat amíg tömitek belé a pénzt, amit ő, egyedül eldöntve hova dönti, fociba, csókba vagy külföldi szavazatvásárlásba, hatalom megtartásába, fegyverkezésbe.

Nevetséges ez a tökölődés, kizárás, bocsánatkérés meg mi a pöcs. A pénz beszél. Tömjétek csak belé.
human
@Peller Anikó: Az is lehet, hogy sejtik, hogy Orbán nem fog ilyen vénen már megváltozni. Lehet, hogy most Weber vitte táncba Orbánt és ő is vezeti. Eddig fordítva volt.
Peller Anikó
@human: Lehet. De nem úgy néz ki. Majd 20.-án kiderül, ha csak töketlenkednek akkor a geci röhögcsél egyet a markába.

Mert ő akkor is röhögcsél egyet a markába ha valami véletlen folytán kicsapják a pártlyukból. Vagy csöbörből.

Majd megy a vödörbe.
papa.49
A csutitetű már elfeledte Ő VITTE VÉGIG A TÁRGYALÁSOKAT AZ UNIÓVAL, vannak szabályok amiket be KELL TARTANI , oszt jónapot !!!
A ,,klubból kipofázás nincs,, !!!
papa.49
Kevés bizony mint Mackósajtban a brummogás !!!
RonaGyuri
Hogy nem idióták? - már bocsánatot kérek

Ha és esetleg valaki nem hallotta volna Orbán újabb gátlástalan bunkóságát, a derék propaganda ezerrel nyomatja

Érdekesen, sőt sajátságosan, de semmiképp sem meglepő módon értelmezi ártunk és qurmányunk élén ezzel a retardált dagadt törpével azt a kötelezettséget, hogy abba kell hagyniuk, s bocsánatot kell kérniük a gátlástalan hazug Brüsszel-ezésekért.
Ahogy az várható volt semmivel sem kisebb elánnal folyik az EU ellenes uszítás. Sőt Orbán személyesen úgy jelentette be a leidiótázott „párttársainak” küldött bocsánatkérést, hogy közben liberális és migráncs-pártinak titulálta őket.
simmering73
"De Orbán elferdített bocsánatkérése sem bocsánatkérés, hanem magyarázkodás, amely a másik felet teszi felelőssé, ha “félreértette” volna Orbán Lenin-idézetét, de ha a másik fél annyira ostoba, hogy ezt nem érti, és ezen megsértődik, akkor azért elnézést kér, ez ne legye akadálya a néppárti tagságnak. Amiért pedig bocsánatot kellett volna kérnie, arról kijelentette, hogy azt fenntartja."
nepszava.us/orban-ugy-kert-bocsanatot-hogy-nem-kert-bocsanatot/
kereső
Amúgy meg a" bocsánatkérése"- magyarul annyit tesz- be is kaphatjátok.
Gauntlet
Orbán már döntött: keresztény-fasiszta, antiszemita vonal!
nevemnick
Valahogy így:
A megbocsátás nem jelenti a sérelem igazolását, azt sem, hogy megpróbálunk továbblépni és úgy tenni mintha meg sem történt volna. Nem azt jelenti, hogy elfelejtjük a sérelmet, és nem jelent egyet azzal, hogy folytatjuk a kapcsolatot azzal a személlyel, aki sérelmet okozott nekünk.

Ha ezt betartja (betartaná) az EPP, akkor a dakota és csapatának távoznia kell, de nemcsak az európai parlamentből!
De ha ez nem történik meg, akkor Magyarországnak annyi...
Csizmás Kond
Hát persze...a tegnap még azt sóhajtozta, hogy ha bocsánatot kér másképp beszélnek, de ezek cigányok, ma már semmi nem elég...na így kell ezekkel kezet fogni.
36
@Csizmás Kond: Igen. A nyugat, végtelen nagy pofátlanságra ragadtatja magát.
Az EU-ba azért kellettünk, hogy felvevő piac legyünk-a rossz minőségű termékeik, élelmiszer, stb-számára. Az iparunkat privatizálják, tönkretegyék, hazaárulók segítségével.

Most, hogy már tudatosan kijelentjük, van magyar érdek, kultúra, vallás, növelni a fizetéseket, már nem igazán kellünk.(Amúgy kellünk, mert még mindig hasznot hozunk nekik, de ezt nem lehet kimondani. Már Kína sem egy olcsó hely. Sőt! Birodalom! Az USA is tojik rá, hogy mi az EU. Úgyhogy kaka van a palacsintában, csoki helyett!)
Peller Anikó
@36: miféle rossz minőségű termékekről beszélsz? Az Eu nélkül fogyaszthatnád a jó minőségű orosz-keleti-magyar termékeket, eszednél vagy te?

Ne vedd meg az Eu termékeit, termelj magadnak vagy vegyél keleti árut.
Eriksson
@36:
Alázattal kell fogadni minden szemetet.
Eriksson
@Peller Anikó: Van némi igazság abban amit mondasz. A jó minőségű termékeink mennek a nyugati piacra, nekünk csak az marad ami marad, meg ami ott felesleg.
Csizmás Kond
@36: .az amit ígértek már eleve kaka volt...csak palacsintának hazudták.
Eriksson
@advocat: Hogyne volna. Nézz utána, ha érdekel.
kokopelli
@advocat: semmit nem látsz kinnt,holott a "kisrúd" paprikásszalámival próbálkozott a"Nor-
ma",de annyi is volt!Leértékelték mert száraz lett! Egyszerűen nincsen magyar termék! Bor,pá-
linka és paprika sincs már! Igaz nem is keresi senki!!! Amikor utoljára a Metróban voltam egy
ismerőssel,akkor csak az 5 literes csemegeuborkát láttam! Semmi nem megy! Ez van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.