A szlovák elnökválasztáson a szavazatok 50 százalékos feldolgozottsága alapján Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje vezet, és a legerősebb kormánypárt, az Irány jelöltjével, Maros Sefcoviccsal jutna az államfőválasztás második körébe.

Szlovák elnökválasztás: Caputová és Sefcovic kerülhet a második fordulóba

Caputová 39,14 százalékkal áll az élen a részeredmények szerint, a második legtöbb voksot Maros Sefcovics kapta 18,77 százalékkal.

Stefan Harabín, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, korábbi igazságügyi miniszter, akit ugyancsak esélyesnek tartottak a továbbjutásra, 14,52 százalékával eddig a harmadik.

A részeredmények szerint a voksok 10,73 százalékával a negyedik helyen van Marián Kotleba, az Európai Uniót és a NATO-t élesen bíráló politikus, aki a pozsonyi sajtó által szélsőjobboldaliként jellemzett Mi Szlovákiánk – Néppárt elnöke és államfőjelöltje.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Jakub Gavlak

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nyugatos, demokrata... Viktor fogy a levegő..:)
lusta
Már a szlovákoknál is! Egy digó migráncs leszármazott a miniszterlnök. Egy liberáli! pluszba meg nŐ! a közársasági elnök! Mecsoda szégyen. A szlovákok alig várják, hogy újra alárendeltek lehessenek a Nagy-Magyarországban.
Eladott Ország
Még 30 év, és utolérjük Szlovákiát, tán még cukrászdát is nyithatunk ott. Arra leszek kíváncsi, ha megnyeri, hányadikként fog gratulálni neki a csuti féreg?Ja, így könnyű, hogy nem buherálták meg a választási iroda számítógépes rendszerét!
Próbálna meg itt nyerni! Orbán vajon majd kezet csókol a libsinek? Na basszus, rés a V4 pajzson? Ahhoz képest, hogy miket vizionált az európai átalakulásról Orbán.
SystemError
@fideszes gyökér: Ő Soros átoperálva, aki Gyurcsánnyal a parkolóban.. A Lokálban olvastam! Az M1-es bemondó az anyja életére esküdött, amikor bemondta! :)
Lepényleső
Nem a hölgy nyert,hanem az igazságos józanság. Minket ez miért nem fenyeget mostanság?
Talán mert hatalmon a kisebbségi komaság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.