Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrortámadás elkövetője – közölte a  Terrorelhárítási Központ (TEK).

Csak néhány órát töltött Magyarországon az új-zélandi mészáros

A TEK közölte: Brenton Harrison Tarrant 2018. november 26-án reggel érkezett Romániából a Kőrös Intercity menetrend szerinti nemzetközi vonatjárat utasaként a budapesti Keleti Pályaudvarra, majd néhány órával később továbbutazott Ausztriába.

Ellenőrzött információk szerint az ausztrál férfi 2018 októbere és decembere között több európai országban is megfordult, Bulgáriában, Romániában és Ausztriában is járt.

Azt írták: az érintett országok partnerszolgálataival kooperálva a TEK továbbra is együttműködik Tarrant tevékenységének felderítésében.

Hétfőn a TEK azt is közölte: a férfi terroradatbázisokban nem szerepelt, vele kapcsolatban partnerszolgálati jelzés nem érkezett.

A pénteki christchurchi terrortámadásban ötven ember halt meg és további ötven megsebesült.

Az ausztrál merénylőről – aki átalakított félautomata fegyvert használt – kiderült, fegyverein olyan történelmi szerb vezetők neve is szerepel, akik az 500 éves ottomán uralom ellen harcoltak a Balkánon. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az egyik fegyveren a törökök ellen harcoló Hunyadi János, az egyik táron a 15. században élt Szilágyi Mihály, Magyarország egykori kormányzója, Hunyadi Mátyás nagybátyja, erdélyi vajda nevét is feltüntették.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Sok nagy faszú muszlim feka vár bent. Ugyan nem arabok, de ugyanúgy fog fájni minden este..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.