EGY SZOKÁSOS BUGYUTA FIRKÁSZBLŐDLIVEL MEGSPÉKELVE 19 embernek osztották ki eddig a matematika Nobel-díjának is nevezett Abel-díjat, amit ezúttal a 76 éves Karen Uhlenbeck érdemelt ki. Az elismerés egyben fontos üzenet is: mostantól egy nő a matematika világának legelismertebbje, ugyanis a korábbi díjak mindegyikét férfiak kapták.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy szokásos bugyuta frikászblődli megspékelve

A derék gvr.hu megint benyalta az MTI bornírtságát

Az Abel-díjat ezúttal egy hölgy a 76 éves Karen Uhlenbeck kapta meg, És így ő az első nő, aki ebben részesült.
A dolgot felettébb beárnyékolja a firkászi baromság. „a matematika Nobel-díjának is nevezett Abel-díjat”Nos az a helyzet, hogy a búta, tudatlan, műveletlen és tájékozatlan firkászok nevezik annak. Pont úgy mint csak ők beszélnek pesszimális esetről, kopogtató-céduláról, vagy szavazó-körzetekről! =))
A derék hvg.hu cikke még erre is rátett egy lapáttal, mikor tudta közölni, hogy: „a Nobel-díj a matematikusokat nem jutalmazza”! =))
Nos ez hasonlóan nagy baromság lévén szép számmal kaptak matematikusok is Nobel-díjat, sőt ha hozzávesszük a köz által szintén annak vélt emlékdíjat is, amit a közgazdaság tudomány terén osztanak több tucatan vannak!
A helyzet az, hogy csak annyi igaz, hogy nincs matematikai Nobel-díj, azaz nem ismerik el azt „aki a legjelentősebb felfedezést tette a matematika területén”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.