Az Európai Néppárt közgyűlése szerdán tárgyal több tagpártja kezdeményezésére arról, hogy kizárják-e a Fideszt. A Néppárt elnöksége a déli órákban dönti majd el, milyen javaslatokat terjesszen a politikai gyűlés elé: a Fidesz kizárását, felfüggesztését vagy újabb ultimátumot fogalmazzon meg.

Ma tárgyal a Néppárt a Fidesz tagságáról

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az EPP politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmánya 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

A Népszava információi szerint jelenleg még dolgoznak az indítványon a Néppárt brüsszeli székházában, az elnökség asztalán pedig egy olyan előterjesztés is helyet kapott, ami a Fidesz ideiglenes, néhány hónapra szóló felfüggesztését kezdeményezi – írja a 24.hu.

A lap úgy tudja, a délután háromkor kezdődő gyűlésen részt vesz Sebastian Kurz osztrák kancellár és Annegret Kramp-Karrenbauer, a német CDU elnöke is.

A Fidesz delegációját Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezeti az Európai Néppárt (EPP) szerdai politikai közgyűlésén – írja a hirado.hu.

Parlamenti forrásokra hivatkozva azt írták, először Orbán Viktorral tárgyal a néppárt vezetése.

Orbán Viktor korábban kifejtette, hogy mindaddig nem fognak önként kilépni, amíg van esély visszafordítani a Néppártot alapvető eszméihez és a kereszténydemokráciához.

Forrás: hirado.hu, MTI, figyelo.hu, 24.hu, Népszava

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kvázi orbán szabja meg, hogy mit tegyen a Néppárt!!! Szuper!!!
bencemacska
@Jozefina: ma,10:50
Tényleg őrület! Hogy valaki nem normális, az biztos! és az nem én vagyok!
Az a javaslat, hogy közös megegyezéssel felfüggesztik a fidesz tagságát, akkor miről szavaznak, titkosan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.