A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.

Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke német hírportálokon idézett nyilatkozatában kiemelte:

amíg a Fidesz nem állítja helyre teljes mértékben a bizalmat, nem maradhat meg a rendes, teljes jogú tagság

Ezért "járható út" lenne Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltjének azon javaslata, hogy az alapokmánynak megfelelően függesszék fel a Fidesz tagságát az EPP-ben – tette hozzá.

Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Fidesz megtette "az első, elismerésre méltó lépéseket", amelyek azt mutatják, hogy érdemes fenntartani a párbeszédet a párttal.

Azonban ezek a lépések nem elégségesek ahhoz, hogy teljes mértékben eloszlassák "a bennem is meglévő kétségeket azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz osztja-e az EPP felfogását a közös értékekről, és hogy lehetséges-e a bizalmon alapuló együttműködés a jövőben".

Jean-Claude Juncker a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak elmondta, hogy a Fidesz eltávolodott a kereszténydemokrata alapértékektől, ezért már két éve javasolja, hogy zárják ki az EPP-ből.

Az EPP politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmánya 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ki kell zárni!!! Vagy a fidesztől kapják a horkot a nyakukba!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
"Annegret Kramp-Karrenbauer kiemelte, hogy a Fidesz megtette "az első, elismerésre méltó lépéseket", amelyek azt mutatják, hogy érdemes fenntartani a párbeszédet a párttal."

A párbeszéd mellett is ki kell zárniuk a fideszt a Néppártból, hiszen nem csak a Weber által kifogásolt három téma a bűne a fidesznek, ill. Orbánnak. Nézzék vissza a sok kifogásolt fidesz-ténykedést.
3dwhite
Volt már, hogy Junker papa kicsukta magát, ès belül maradt a kulcs az ajtôban, na ezèrt.
Commenter
@Jozefina: Kettős szankciót fog szavazásra bocsátani az Európai Néppárt (EPP) elnöksége az EPP szerda délutáni közgyűlésén a Fideszre – nyilatkozta a megbeszélés előtt Esther de Lange, a Néppárt egyik alelnöke.

Egyrészt a Fidesz tagságának felfüggesztését, másrészt azt, hogy egy háromtagú „bölcsek tanácsa” vegye ellenőrzés alá a Fideszt. Ezt a háromtagú tanácsot az Európai Tanács volt elnöke, a belga Hermann van Rompuy vezeti, másik két tagja sajtóértesülések szerint az osztrák Wolfgang Schüssel és a német Hans-Gert Pöttering lesz. (Index)
Nessy
Ennyi ember ismeretük nincs ott Néppártban? Ha Orbán egyet jobbra lépett, garantáltan kettőt fog lépni balra! Pávatáncban verhetetlen!
Elvei, hite, megbízhatósága végképp nincs! Gerinc otthon a gardróbban!
kokopelli
@Aki Én: ...csatlakozom!Mi abban a zseniális,ha egy párt minden hadrafogható tagja olyan
szlógeneket ordít,amit a főnök egyszer "kibüfögött"!A komcsik sem csináltak mást anno,csak az
"imamalmokat" forgatták!Érdekes,hogy azt már akkor a faterék is tudták,és nem tartották zseniá-
lisnak,hanem unalmasnak! Igaz,hogy akkor nem volt annyi lopnivaló lóvé mint most,ami a pofát-
lan korrupciót tartja életben!Akkor lennének zseniálisak,ha lopást a "pirulás határán belül" űznék!
Egy családtagunk mondta anno:..."tanuljatok fiúk mert a hülye még lopni sem tud ravaszul"!
...lásd az Orbán-maffiát!
Commenter
@Nessy: ez is több mint a semmi, illetve a "csak" pénzforrás-elvonás szankció. Gulyás azt mondta, hogy felfüggesztés esetén ők lépnek ki, ezt sem mondhatta volna orbán jóváhagyása nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.