Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán tette közzé az első képet a nagy tárgyalásról.

Szerda kora estére dönthet elvileg a Fidesz kizárásáról az Európai Néppárt jobboldali uniós pártcsaládjának vezetése, azonban az is előfordulhat, hogy a döntést megelőzően a magyar kormánypárt válik ki az EPP-ből, amennyiben a Fidesz tagságát "csak" felfüggesztik.

Erről az utóbbi eshetőségről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt szerdán. Gulyás Gergely közölte: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van

- fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

Manfred Weber fél 5-re sajtótájékoztatót tervez, Orbán Viktor pedig háromnegyed 6-kor állna az újságírók elé. Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke pedig a papírforma szerint este 7-kor szólal meg – tudta meg az Infostart. 

Forrás: MTI, Infostart

Fotó és címlapi kép: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A méltóságotokat már elég régen elbasztátok.
Gauntlet
tehát gyk: mennek ők maguktól ! Great !
Peller Anikó
A méltóságotokat már elég régen elbasztátok.
Lepényleső
Ezen helyen,most csak a fides van terítéken. Az országot ebbe belekeverni szégyentelen.
justhpeter
Az európai néppárt és Weber ma hintapolitikai példával szolgált. Azt gondolom, hogy a fideSS sorsa mától a magyar választók kezében van. Mondjuk egy ötfős fideSS csapat nem lesz olyan vonzó a Néppárt számára és a választás után nyugodtabban engedheti el a fideSS kezét. Várakozásom szerint a hazai választásban a mai esemény kis mértékben fogja növelni az európai szociáldemokrata csapat lehetőségeit és nagyobb mértékben fogja csökkenteni Weber esélyeit.
Desischado
Végre, hogy kaptak egy sallert! Én ki is zárnám őket, de ez is jó. Legalább nem lesz akkora képük. Nagyon bízom benne, hogy az emberek figyelembe fogják venni, hogy a fidesz nem legyőzhetetlen. orbánt ma legyőzték, és még ki is nevették, mikor azt hazudta, hogy nem folyt semmilyen hazudozás Juncker ellen. Ideje lenne már, hogy végre megtapasztalják a vereség ízét. És itt a fideszről van szó, nem az országról! Ők égtek ma le! Amúgy meg lehet kilépni! Ezt kamuzták nem? Akkor lépjenek ki önként!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.