Frans Timmermansnak, az Európai Szocialisták Pártja európai parlamenti (EP-) csúcsjelöltjének is el kell határolódnia a populistáktól – jelentette ki Manfred Weber egy pénteki német lapinterjúban.

Weber: Orbán valamennyi jogát elveszíti a pártban

Fotó: MTI/EPA

 Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a Süddeutsche Zeitung című lapban közölt interjúban a Fidesz EPP-tagságának ügyéről szólva kiemelte, hogy

Orbán Viktor magyar kormányfő, a Fidesz elnöke sok éven keresztül "mindig nyitott volt arra, hogy közeledjék az EU-hoz", és "a fordulópont 2018 szeptemberében volt, amikor azt mondta, hogy már nem hajlandó erre".

Az EPP most egyértelműen levonta a konzekvenciákat:

Orbán valamennyi jogát elveszíti a pártban, nem határozhatja meg, hogy milyen legyen az EPP jövője.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor szerint az EPP-nek az EP-választás után el kell döntenie, hogy a többséget a politikai középtől jobbra vagy balra fordulva igyekszik megszervezni, az Európai Unió jobbközép, kereszténydemokrata erőit összefogó pártcsalád csúcsjelöltje kijelentette, hogy "a holnap többsége középen helyezkedik el", és együttműködést ajánl mindenkinek, aki elő akarja mozdítani Európa ügyét, "vagyis a szociáldemokratáknak, a liberálisoknak és zöldeknek is".

"Ez teljesen világos" – mondta arra a kérdésre, hogy következik-e mindebből, hogy kizárja az együttműködést a Matteo Salvini belügyminiszter vezette olasz Ligával és a lengyel kormánypárttal, a Jog és Igazságossággal (PiS).

Aláhúzta:

ugyanilyen határozottsággal küzd azért is, hogy ne szerezzenek politikai befolyást a "jobbos tökfejek" az olyan pártokból, mint az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német és a Marine Le Pen vezetette, Nemzeti Tömörülés nevű francia ellenzéki párt.

Azonban "ezt az elhatárolódást a populistáktól elvárom Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelölttől is", aki nem lép fel "a korrupció legalábbis részleges legalizálására" törekvő romániai szociáldemokratákkal szemben, és a "rendkívül kétes" tevékenységet folytató szociáldemokrata máltai kormánnyal szemben – fejtette ki Manfred Weber, hozzátéve, hogy nem halad a 2017-ben robbantásos merénylettel meggyilkolt máltai újságíró, Daphne Caruana Galizia halálának ügyében indított nyomozás, és úgy tűnik, hogy "vannak kapcsolatok a máltai állam és a maffia között".

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: igazad van tibim mint mindíg ! a te szavazatod 6 nak számít az ökrös szorzóval...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Weber úr, Orbán igazából sohasem volt nyitott az EU-hoz való közeledésre! =))
csak úgy....
@Shikari: igazad van tibim mint mindíg ! a te szavazatod 6 nak számít az ökrös szorzóval...
kereső
@Shikari: má megnyirbálták, ölég tisztességesen-amikor kizárták orbánt a nyolcas klubból, amelynek olyan tagjai vannak mint a német kancellár.Lehet itten ócsárolni a néppártot,meghogy nincs is jelentősége a felfüggesztésnek,de nyitott szemmel és értő fülekkel rendelkező azért észre veszi, hogy ez bizony egy nagy maflás- amúgy "önkéntes" alapon.
csak úgy....
@Shikari: tibim,szerinted viktor mindenhez ért? még a focihoz is ? ;)
Macskaszem
Nem baj, ezt orbán direkt így szereti, hogy a fidesz nem vesz részt a Néppárt tanácskozásain, nem akar jelölni politikusokat a pártcsalád vezetői közé, és nem szeretne szavazni sem a Néppárt tanácskozásain. Nekik így jó ez a tagság, hogy semmihez nincs joguk, semmibe nincs beleszólásuk.
silber13
@Shikari: Nem ő haározzza meg, de ennek a széthízott csúti elmebetegnek minden vágya, hogy Európa népének ő legyen a "Via,Veritas et Vita"
Eladott Ország
A fidesz kizárása szükség szerű. Orbánék nem valók a néppártba. Nekik az EU szkeptikusokhoz kellene csatlakozni és akkor végre Orbán kommunikációja nem megy szembe a pártcsaládjának törekvéseivel. Így az itthoni folyamatok is fel fognak gyorsulni. Sajnos szarabb lesz minden, de ez kell ahhoz, hogy az emberek meglássák Orbán politikájának valódi arcát. Szíjártó berendelte már az EPP-t?
uploads.disquscdn.com/images/8665092b87609e2154e328e031f859190f383964347172e929856e43265a09e3.jpg?w=600&h=453
Sziszifusz
@csak úgy...: 11:06
Csak hármat, mert ő csak egy bőbeszédű, félcédulás .
papa.49
Ez a hibbant dagadt cigány akkor se lesz a néppártban vezető ha a Föld visszafelé kezdene forogni !!!
csak úgy....
@Sziszifusz: Igazad van,bocs ...,elnéztem! :)
silber13
@Shikari:Hülye voltál sikattyú, az is maradsz, Orbán már a süllyesztőbn van,csak a gépmester parancsát várják és eltűnik!:-)))
csak úgy....
@Shikari: örömmel nyugtázom,hogy mára sem lettél értelmesebb ...
silber13
@Shikari: Csak ezt a nevet ismered, azt is csak hallomásból?:-)))))
silber13
@Shikari: A választók a libsiket nagyon bekorlátozzák "
Nem korlátoznak be semkit, hiszen akorlátoltak etalonjának tökéletesen megfelelsz te is!:-)))))))
namihami
De hát majd az összes honi média azt szajkózza, hogy önként s dalolva. Akkor abban ez is benne van.
Lehet, hogy ez a felállás csak a honi fideszfanoknak szól? Egy pillanatig az jutott eszembe, hogy csak nem hazudik a hazai média.
Lehetséges lenne???
silber13
@Shikari: Ne aggódj Durbincs-Shikari!Döblingben majd sikeresen kigyógyítanak ebből a - hogy is mondjam: - szóval ebből az izéből amiben leledzel!:-))))))
kereső
@Shikari: 11:09 Mit old meg orbán? A nagy lófüttyöt azt- hatalmi tébolyában eljátszotta/eljátsza az ország érdekérvényesitő képességét- mert az ország érdeke,akármennyire is mást mondtok- nem esik egybe orbán érdekével. Orbánnak az ország érdeke az utolsó utáni helyen van. Ez már látszott akkor is, amikor ellenzékben volt " minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk=a fidesznek=orbánnak"- ez volt a mottó 2006-tól kezdve. Erre épült az egész ellenzékisége.Ezt meg a bosszúja motiválta az elveszitett(másodszor!!!) választásokért. Szarháziak vagytok- embernek hitványak, magyarnak alkalmatlanok.
Grafix69
Tessék már felhomályosítani arról , hogy ha a napnál is világosabb a 190-3 arány , az miért jelenti az elvakult térhajlítóknak azt , hogy nem volt bukás ez az akció? Azt is szeretném , ha netán valaki elmagyarázná , hogy miért kell a magyar médiában az egész faszkalap bandát mosdatni ? Miért nem vállalja fel a FIDESZ , hogy igen is nyíltan nacionalista , fasiszta , és populista bűnszervezet ? Miért kell ekkora köröket futni ezeknek a tehetségtelen ostoba fajankóknak azért mert csak a gazdagodásuk a cél ? Lehetne ezt egyenesebben , nyíltan is csinálni , nem sunnyogva .
justhpeter
2010-ben O1G azzal tért vissza nyugati körútjáról, hogy kiosztott egy pár kokit meg sallert. Március 20-án, szerdán neki osztottak ki kokikat és sallerokat, majd utána beleverték az orrát a saját piszkába még azzal is, hogy két hónapig nem hogy nem pofázhat bele a pártcsalád dolgaiba, de nem is ülhet a közös asztalhoz. S hogy a szégyene nagyobb legyen még azt is nyilvánosságra hozták, hogy csak a fideSSnek kell kussolnia, a szégyenkeresztény kdnp nem lett felfüggesztve.
kokopelli
...VALAMENNYI JOGÁT ELVESZÍTI A PÁRTBAN A FIDESZ..de a klotyó még jogos közös
hely a "trónbeszédeire"?! Onnan szép nyerni Ficktor! Csak ne babrálj a klotyón,mert...!
egyember
@papa.49: A Vezír képes a Föld forgásának a megállítására.
Különben is: a Föld forgását állítók mind soroslibsikomenyista(stb.) hazaárulók. Ki hisz az ilyeneknek?
egyember
(Különben is: még mindig akadnak olyanok a portálon, akik hajlandók (képesek) a Shikari nevű véglénnyel "vitatkozni"?)
csak úgy....
@egyember: Ha rám gondoltál ?..., akkor nem vetted észre,hogy én nem vitázok vele,csak a baromságait nem tudom szó nélkül hagyni ! Az idióták és hülyék fölött nem szabad csak úgy átnézni , többen vannak mint te meg én...
Desischado
Lehet ezt akárhogy mosdatni, piszok csúfos fiaskót könyvelhet el a fidesz. orbán meg nem az a fajta, aki beismerné a vereséget. Remélem, ez az első dominó, és végre elkezd borulni az egész építmény, amit eddig összehoztak!
egyember
@csak úgy...: Ha vitázol velük, úgy érzik, ők okosak, akikkel lehet. Ez ad erőt a további hülyeségükhöz.
kokopelli
@egyember: ...arról nem is beszélve (írva),hogy szajkóznak,és a hülyeségeiknél az még
röhejesebb! "..ne vitatkozz buta emberekkel,mert azok megpróbálnak lehúzni az alacsony
nívójukra,és ott próbálkoznak meggyőzni!.( nem is meggyőzni,inkább szerintük legyőzni!?)
1magyar
Kis ország kis joggal kicsit veszít. De amit ránk terhelnének a diktátorok az már nagy bukta lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.