Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el, amely szerint hét uniós ország, Magyarország mellett Belgium, Ciprus, Írország, Luxemburg, Málta és Hollandia adóparadicsom-szerűen működik.

Magyarország adóparadicsom

Az EP pénzügyi bűncselekményekkel, adókijátszással és adókikerüléssel foglalkozó különbizottságának jelentését 505 szavazattal, 63 ellenszavazat és 87 tartózkodás mellett fogadta el az EP plenárisa.

A jelentésben tett javaslatok a pénzügyi bűncselekményekkel, adókikerüléssel és adókijátszással foglalkozó uniós rendszer átalakításától kezdve új testületek létrehozásáig terjednek. Az elfogadott ajánlások részletes tervet tartalmaznak az igazságosabb és hatékonyabb adózás elérése érdekében.

A javaslatok között szerepel, hogy az Európai Bizottságnak azonnal hozzá kellene kezdenie egy európai pénzügyi rendőrség és pénzügyi információs egység létrehozásához, és fel kellene állítani egy európai pénzmosás elleni szervezetet. Az ENSZ-en belül létre kellene hozni egy globális adózással foglalkozó testületet.

A jelentéstevők szerint fel kellene számolni az aranyvízum- és aranyútlevél-rendszereket.

Bírálták, hogy Dánia, Finnország, Írország és Svédország elutasítja a digitális szolgáltatások megadóztatását. Sajnálatukat fejezték ki, hogy több európai bank részese volt az orosz, úgynevezett Trojka pénzmosoda-csalásnak. Rosszallásukat fejezték ki, hogy agresszív adótervezése révén Hollandia 11,2 milliárd euró adóbevételtől fosztja meg a többi uniós tagállamot.

Véleményük szerint sokkal jobban kellene védeni a csalásokat felfedő közérdekű bejelentőket és az újságírókat, valamint fel kellene állítani egy uniós alapot az oknyomozó újságírás támogatására.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hu mit fognak ezek kapni a retardált dagadt törpétől!!! =))
cikicakk55
Az egész hírben sok az olyam kitétel,hogy " kellene" pld." A javaslatok között szerepel, hogy az Európai Bizottságnak azonnal hozzá kellene kezdenie egy európai pénzügyi rendőrség és pénzügyi információs egység létrehozásához" ám ezen kívül is túl sok a kellene. Nem bizottságokat "kellene" felállítani,meg meg " kellene" szüntetni minden csalási lehetőséget,hanem lépni kell. Semmit nem " kellene" tenni,hanem már rég meg kellett volna csinálni. Ameddig ilyen országok vannak és könnyedén kijátszhatják az alapból becsületes Európai országokat,addig semmit nem ér az egész Európai Unió. Kizárni azokat az országokat,amelyek megengedik a csalást és a korrupciót. Az összes olyan politikust,amelyik benne van,országtól függetlenül az Uniónak kötelessége lenne börtönbe csukatni. Ezek a csaló,sikkasztó országok vezetői soha nem fogják az aranyat tojó tyúkot maguktól levágni. A rengeteg becsületesen dolgozó és adózó Európai emberek millióinak semmibe vétele amit most tesznek. Annyira unalmas már ez a sok időtologatás és bizottságok felállítása,majd megbeszélések,hónapokig,évekig való tologatás.A Fél Unió lop,csal,korrupt és hazudik. Ameddig ezek benne vannak az Európai Parlamentben,addig itt igazság nem lesz.
human
"A jelentést 505-en szavazták meg, közöttük valamennyi fideszes EP-képviselő, aki jelen volt a szavazáson. Bocskor Andrea, Deli Andor, Deutsch Tamás, Erdős Norbert, Gál Kinga, Kósa Ádám, és Szájer József értett egyet az adóparadicsommá minősítéssel, és azzal is, hogy Brüsszel kapjon még több jogot az adókikerülések elleni küzdelemben."
Sámannus
Orosz adóparadicsom! Pusztán csak azért mert ők nyelik le az adóforintjainkat is a legpiszkosabb zsiványok segítségével>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok