Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően.

Rómában bízik Budapest

Az államtitkár szerint míg Magyarország szárazföldön mutatta meg, hogy a migrációs hullám megállítható, addig Olaszország a tengeren bizonyítja ugyanezt.

Varga Judit elmondta: magyar-olasz közös álláspont, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell Európába engedni.

Jó lenne, ha Olaszországot más nagy országok, Franciaország, Spanyolország vagy Németország is követnék ebben.

Más közös pont azonban aligha akar a migráció magyar és olasz kezelésében. Matteo Salvini belügyminiszter, a legnépszerűbb olasz pért, az 5 csillag mozgalom vezetője elkötelezett híve a menekültek kvóta szerinti elosztásának az Unión belül. A mozgalom szenátusi frakcióvezetője pedig korábban kijelentette: nem hívei a határkerítések építésének.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Még mindig ontják a hülyeségeiket és hazudoznak. Orbán már 2015-ben aláírta a kvótát.Ő maga mondta mindig,hogy ne azt nézzük mit mond,hanem azt,hogy mit csinál. Azt mondta akkor ,hogy "ide ugye egy sem jöhet" ám azt tette,hogy a kvótában előírt 1900 migráns helyett,2500 migránst hozatott be az országba az embereivel. Természetesen továbbra is azt szajkózva,hogy ide ugyan egy sem. Nem is tudtuk volna meg,ha valamelyik idióta Fideszes párttársa,el nem szólja magát. Az akkor még minimális,de meglévő sajtószabadság és a hír tv azonnal le is csapott rá.Lázár mindenminiszternek kellett válaszolni a kényelmetlen kérdésekre egy kormányinfón.Ott derült ki,hogy az a 2500 nagyon menekült és nagyon agyonhajszolt,megfélemlített,a háborútól teljesen kiborult ember,amint megkapta a menekült státuszt,farkát felvágva rohant ki kis hazánkból,egyenesen nyugatra,hisz Orbántól megkapták az engedélyt,hogy oda mennek Európán belül,ahová akarnak. A híres kerítése meg semmit nem érne,ha a Törökök nem paktálnak le Merkellel és nem tartják a mai napig ott a több millió migránst( azóta ugyan is majdnem megduplázódott a számuk. Az Olasz haverjai még a tizedét sem fogadják be.
fergeteg
A minap Calabriában jártam,áradoznak a magyarokról. Isten küldötteinek neveznek minket.
arcmás
Varga Judit, segbebaszás után is leszopod a faszt?
Szerintem vagy annyira primitív.

Salvini és Orbán egy évig sem bírná ki együtt - a populisták nem szeretnek együtt lenni más populistákkal.
EZÉRT ragaszkodik a kis fitymagép Orbán a Néppárthoz.

(jaj, bocsánat, csúnyán beszéltem! Mindenesetre engem még nem basztak seggbe, míg Varga Juditot már igen - többek közt ez az egyik legnagyobb különbség köztem és Varga Judit között.)
tudode
Egyszerű a képlet!!!
.
Ez olyan, mint mikor azzal versengenek, hogy KINEK NAGYOBB a répája:
.
----- Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
.
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
Fűszerezve azzal, hogy "csak" a menedékre szoruló gyermek KAPNAK KAJÁT, a felnőttek nem
.
hvg.hu/itthon/20180816_Nem_minden_menedekkeronek_adnak_enni_a_tranzitzonaban
.
Emberek ezek, annak tükrében, hogy azokat a BENNSZÜLÖTTEKET, akik éheztetik az állataikat BÜNTI, elkobzás jár!!!
tudode
Még annyit, hogy
.
Olaszországnak 131,8% -a az adósságállománya a GDP-jének, és mégis ÉLHETŐBB ORSZÁG, mint ez a Costa Nostrát lassan lekőröző MAFFIA ország!
Nessy
@fergeteg: Jöjjenek ide élni, közmunkából,vagy minimálbérért, 27% ÁFA mellett, aztán meglátjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.