A politikusoknak, a tudomány képviselőinek és a hétköznapi emberek is megvan a felelőssége a környezet megóvásában – mondta Áder János államfő csütörtökön New Yorkban.

ENSZ: Magyarország példaértékű

António Guterres korunk legnagyobb kihívásának nevezte a klímaváltozást, amely azonnali és közvetlen veszélyt jelent az emberiségre. A főtitkár a közgyűlési felszólalásában is azt kérte a résztvevőktől, hogy a következő klímacsúcsra ne beszédekkel, hanem tervekkel, programokkal készüljenek. A magyar delegáció nem érkezik üres kézzel a szeptemberi ENSZ-tanácskozásra, érdemi, a magyar polgárok életét és a klímát jótékonyan befolyásoló döntésekről, eredményekről, innovációról tájékoztatja majd a közgyűlést – hangsúlyozta Áder János.

Az ENSZ-főtitkára példaértékűnek nevezte Magyarország teljesítményét a klímavédelem érdekében és nagyra értékelte, hogy Budapest idén harmadik alkalommal rendezi meg a Víz Világtalálkozót.

A klíma kérdésére rövid időn belül, tizenöt-húsz éves távlatban megoldást kell találni, vagy lakhatatlanná válik a Föld – fogalmazott Áder János. A megoldás döntően a két "nagy szennyező", az Egyesült Államok és Kína hozzáállásán múlik, de az államfő mindannyiunk felelősségéről is szólt.

A mindennapi életünk során is takarékoskodni kell a vízzel, és nem pazarolhatjuk az energiát – fogalmazott.

A köztársasági elnök a kétnapos egyesült államokbeli látogatása keretében New Yorkban átadta a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Charles J. Vörösmartynak.

A City University of New York professzora Magyarország nemzetközi tudományos együttműködési tevékenységének támogatásáért vehette át az elismerést, valamint vízgazdálkodási kutatásaiért.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a szenilis Gueterres egyaltalan tudja, hogy hol van a terkepen Magyarorszag, es hogy a kormany legfobb foje milyen propagandat folytat pont az ENSZ ellen?
Nem hinnem, kulonben ezt a szomoruszemu bajszos szart ebedszunetben a hus es a desszert kozott fogadna egy kaveszunetben,...Kb ennyit erdemelne az egesz "munkassaga", szemelye...:o((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez a szenilis Gueterres egyaltalan tudja, hogy hol van a terkepen Magyarorszag, es hogy a kormany legfobb foje milyen propagandat folytat pont az ENSZ ellen?
Nem hinnem, kulonben ezt a szomoruszemu bajszos szart ebedszunetben a hus es a desszert kozott fogadna egy kaveszunetben,...Kb ennyit erdemelne az egesz "munkassaga", szemelye...:o((
simmering73
Magyarország valóban példaértékű. A környezetrombolásban, a levegőszennyezésben, amikor elmebeteg törvényével készül elszennyezni felszínalatti vízkészleteinket.
RonaGyuri
igen példaértékű a lehető legrosszabb, legkártékonyabb példa
human
Vízgazdálkodás terén milyen eredményeink vannak? Víztározók helyett stadionokat épít Orbán. Melyikre is van nagyobb szükség?
karma1
@Pegero: Te meg ugy vagy egy sikhulye troll, hogy meg dicsekszel is vele... A kultura szentelye meg egy ganedomb, ahova ti betettetek a budos labatokat...:) Ennyike,...:o))))
tudode
A NEMZET PECÁSA, mint környezetvédő nem látja a PALOTÁBÓL, hogy a párttársai NINCSENEK JÓBAN a ... f á k k a l, mert nekik van, nekik NINCS .. K O R O N Á J A !
.
Irtják a fákat, mint a répát, térkövekkel fullasztva meg a FÖLDET!
.
Lásd a Parlament síkságát!
arcmás
Ez a kis hájfejű bűzi, meg ki a faszom?

A Fideszesek közt több a buzi, mint az MSZP-sek között.
Akarsz beszélni róla, te kis buzi fideszes?

Férfiak férfiakat basznak seggbe.
Ezt tudtad, te buzi fideszes?
Még ezt sem tudtad, te nagyon hülye, nagyon magyar, nagyon geci fideszes?

A fidesz dugig van biuzikkal, padofilokkal, kommunistákal, nácikkal, tolbajokkal, hazugokkal, és valójában mindenre képessekkel.
Én egyedül vagyok mindenre képes.
Majd meglátjuk, mi lesz végül.

(te hülye fasz, direkt vétettem el a btűket - mert annyira nem tisztellek már téged, és a bugris magyar nyelvet!)
A kurva anyád !!! - ezt bírtam helyesen írni - vágod!?

www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k
kokopelli
@fideszes gyökér: utolértük a nyugatot!
Berlin: "U-bahn"
NSzK: "S-bahn"
Fecsút: "Or-báhn" (;-))
kokopelli
@fideszes gyökér: ...nem tudom,hogy hogyan állapítottad meg!
kokopelli
@fideszes gyökér: elnézést,de ezt a csepeli havertól kaptam,aki benne van egy társaságban,
amiben a kommentek rögtön repülnek a "bandájukban"! Ő engem beírt ebbe a kőrbe?!
U.i.: a németek egyébként nem foglalkoznak Orbánnal és Felcsúttal...és...és...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.