Azt eddig is lehetett tudni, hogy a január 21-én a tengerbe veszett focista, Emiliano Sala pilótája nem tartott be maradéktalanul minden előírást, ráadásul magánpilótaként nem szállíthatott volna pénzért utast. Nemrég azonban kiderült, hogy a focistát szállító David Ibbotson színvak lehetett. Ennek fényében nem repülhetett volna éjszaka, mivel a piros és zöld lámpák a légi közlekedésben éjjelente különösen fontosak.

Hátborzongató dolog derült ki Emiliano Sala gépének pilótájáról

A pilóták számára az éjszaka napnyugta előtt fél órával kezdődik, és a napkelte után fél órával ér véget. Ibbutson engedélyébe beleírták, hogy csak napközben vezethet. Úgy volt, hogy a pilóta reggel 9-kor száll fel Salával a fedélzetén, viszont ezt a focista kérésére elhalasztották egészen este 7-ig. Így a repülő 70 perccel napnyugta után szállt volna le.

Egyébként Sala korábbi csapata, a Nantes már panaszt tett a FIFA-nál amiatt, hogy nem kapta meg a sztárfocistáért megígért pénzt, holott a Cardiff együttesének a szerződés értelmében ki kell fizetnie a játékosért a pénzt. Most azonban úgy tudni, ők is panasszal akarnak élni a FIFA-nál, mivel Sala egy percet sem játszott csapatukban, és szerintük a játékos halálával a szerződés is érvénytelenné vált.

Blikk / Metro

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.