Az Európai Bizottság – bár nem részese a programnak – úgy tudja: valóban kapott anoním bankkártyát a budapesten elfogott Haszan F. De később a kártyát letiltották.

Ezt reagálta a kormányzati propagandára az Európai Bizottság

A Budapesten elfogott és terrorizmussal gyanúsított Hassan F. csak Görögországban használható, havonta százötven euró elköltésére – de készpénz felvételére nem – alkalmas bankkártyáját letiltották, mert nem jelent meg a havonta szükséges helyszíni ellenőrzésen – közölte Natasha Bertaud, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn Brüsszelben.

A szóvivő az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjaként azonosított szíriai férfi előre feltöltött bankkártyájára vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az Európai Bizottság friss információkat kapott Haszan F.-et illetően, melyek megerősítették, hogy Haszan F. részt vett abban a programban, melyet az ENSZ menekültügyi hivatala (UNHCR) indított, és melynek keretében bankkártyán keresztül támogatták pénzzel azokat, akik nemzetközi védelemben részesültek, és így legálisan tartózkodtak Görögországban.

A szóvivő hozzátette, a programban az Európai Bizottság nem közvetlenül vesz részt, a támogatások felhasználását, valamint az esetleges visszaéléseket azonban szigorúan ellenőrzi.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség március második felében terrorizmus gyanúja miatt vette őrizetbe Magyarországon a szíriai férfit, aki a feltételezések szerint  három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban feltételezhetően kivégzésekben vett részt. A 27 éves férfit 2018. december 30-án a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. A férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre kiutasította Magyarországról.

A nyomozás adatai szerint az Iszlám Állam 2016-ban Szíriában, Homsz városában – bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából – egy helyi lakos mintegy 20 családtagját kivégezte, mert megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, és a gyanú szerint Haszan F. ezekben a kivégzésekben vett részt.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
talán nem ártana Rogán és Orbán által beinvitált bűnözőkről beszélni!!! =))
tudode
Nagyon nehezen ESIK LE A TANTUSZUK ezeknek a NEMZETHY SZELLEMI TERRORISTÁKNAK, milyen módon működik az un. MIGRÁNCS kártya
.
Miért kapnak anonim bankkártyát a menekültek?
.
index.hu/gazdasag/2018/11/14/a_valasztas_meltosaga_-_valojaban_igy_nez_ki_az_ensz_menekultkartya-programja/
.
A KÖZLÓVÉBÓL tartott Nyomi Ügyészség inkább a NER-tagok lopásaival is FOGLALKOZHATNA, miközben Ahmed H. és az új hús után szaglásznak, miközben a MENEDÉKRE JOGOSÚLT felnőtteket éhezteti a POCAK NÁCI
.
www.google.com/search?q=ner-tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER+&aqs=chrome.3.69i57j0j69i61j35i39l2j0.5380j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Rengeteg MELÓ lenne MINDENFÉLE ügyÉSZSÉGNEK, ha nem húznák be fülüket, farkukat félelmükben, és tennék a dolgukat azokkal szemben, akik EZER MILLIÁRDOKAT nyúlnak le a KÖZÖSBŐL.. t ö r v é n y e s í t e t t e n, miközben több százezren az ajfófélfát harapdálják, és TÍZEZREKET lakoltatnak ki a "családok évének" csúfolt programjuk keretében!
nezelodo
Kapott kártyát de letiltották, mert nem tartotta be a szabályokat! Úgy járt mint egy másik aki nem tartotta be a szabályokat, de sokszorosát nyúlta le, amíg fel nem függesztették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.